Дуже простий пиріг з ягодами на основі рубленого тесту.

Інгредієнти
| Для листкового рубленого тесту: | |
| Борошно – 200 г | |
| Вершкове масло – 100 г (холодну) | |
| Цукор – 75 г | |
| Яйця курячі – 1 шт. | |
| Вода – 1-2 столові ложки (крижаний) | |
| Для начинки: | |
| Фундук – 100 г | |
| Цукрова пудра – 100 г | |
| Смородина червона – 400 г |
Тісто треба замішувати швидко, щоб воно не «потекло». Якщо тісто вийшло жорстким, додайте жовток. А якщо не щільне і липне до рук, додайте трохи борошна, інакше при випічці пиріг вийде твердим. Кількість цукрової пудри можна варіювати в залежності від використовуваної кислої/солодкої ягоди. Ви можете ознайомитися з докладним процесом і секретами приготування рубленого солодкого тіста. Удачі на кухні!
Інгредієнти розраховані для форми діаметром 26 див
Покроковий рецепт

Інгредієнти.

100 г холодного вершкового масла, нарізати кубиками, перекласти в глибоку миску. Додати 200 г просіяного борошна вищого сорту і 75 г цукру. Порубати рубкою для тіста до крихтоподібною консистенції. (Можна рубати двома ножами, але краще в комбайні). Руками тісто краще не місити, а рубати все підручними засобами, так як це тісто «боїться» тепла.

Зробити в отриманому крошкообразном тесті лунку і розбити 1 куряче яйце, перемішати (знову ж не руками). Додати крижану воду, не всю відразу, по 1 столовій ложці (якщо у вас яєчко велике, можливо вода не знадобиться). Замісити руками швидко тісто. Не намагайтеся досягти однорідної структури рубленого тесту, це відбудеться при укладанні тесту у форму. Тим більше, що це тісто солодке, з цукром, а солодке тісто «зібрати» дуже складно.

Тісто розподілити у формі руками, зробити невеликі бортики, зробити проколи вилкою (щоб тісто не роздулося при випічці), поставити в холодильник на 30 хвилин (можна в морозилку хвилин на 15).

100 г фундука перемолоти блендером (але НЕ до стану борошна). Змішати в глибокій чаші 100 г цукрової пудри і перемелений фундук.

Додати помиту, злегка вологу червону смородину, акуратно перемішати столовою ложкою, намагаючись не тиснути ягоди.

Начинку викласти на тісто, розподілити. (Так, хочеться відзначити, що в даному рецепті основу пирога попередньо не потрібно випікати, так як начинку ми використовуємо «суху»). Поставити пиріг з червоною смородиною і фундуком вже випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин. Якщо краї пирога почнуть сильно рум’янитися, накрийте форму з пирогом фольгою (глянсовою стороною догори) і продовжуйте випікати.

Пиріг зі смородиною і фундуком дістати, остудити, присипати цукровою пудрою. Пиріг з горіхами і смородиною прикрасити ягодами і листочками м’яти.

Ну а тепер, заварюйте чай!
Приємного апетиту!
