Інгредієнти
Для тіста: | |
Борошно – 200 г | |
Вершкове масло – 100 г (холодну) | |
Сіль – щіпка | |
Вода – 4-5 столових ложок | |
Для начинки: | |
Горіхи кешью 100 г | |
Горіхи арахіс – 100 г | |
Цукор – 100 г | |
Какао – 2 чайні ложки | |
Вершки – 200 мл | |
Вершкове масло – 25-30 мл | |
Для заливки: | |
Шоколад – 100 г (білий) | |
Вершки – 50 мл 33 % (може і менше, залежно від виду і густоти шоколаду) |
Викладаю рецепт дуже смачного пирога…Може бути хто-небудь ризикне приготувати напередодні Нового року і порадує своїх близьких .
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Для цього пирога нам потрібно рубане листкове тісто. Мені здається, що вона ідеально підходить до цього пирога, так як воно менш солодке. Я коротенько опишу як його приготувати, але якщо вам потрібно більш детальний процес приготування, дивіться тут. Порубати в крихту холодне вершкове масло і муку, додавши трохи солі (вона поліпшить еластичність тіста). Потім шматочки зібрати гіркою, зробити колодязь і додати кілька ложок крижаної! води. Замісити швидко тісто руками. Потім тісто загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин (можна в морозилку на 10 – 15 хвилин). Потім тісто дістати, розкачати, викласти у форму (змащувати форму не потрібно, так як тісто і так містить вершкове масло). Викласти вантаж. Випікати основу пирога вже в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, накривши корж пергаментним папером. Половина пирога вже готова :-).
Тепер підготуємо горіхи. Очистимо арахіс від лушпиння і обсмажимо на сковороді і арахіс та кеш’ю. (Як швидко і легко очистити арахіс). Ви можете взяти і будь-які інші горішки (наприклад фундук, мигдаль, фісташки, волоські горіхи), але думаю в цьому випадку їх треба трохи подрібнити, перед тим як використовувати в пирозі, так як вони більш тверді.
Тепер приготуємо шоколадну іриску.
Змішати 100 г цукру піску з 2 – ма чайними ложками какао (чим більше ви покладете какао, тим більше буде шоколадний смак).
У каструлю з товстим дном вилийте 200 мл вершків для збивання, висипте суміш з цукру і какао, додайте 25 – 30 г вершкового масла.
Варіть шоколадну іриску на сильному вогні близько 10 хвилин, періодично заважаючи і перевіряючи її густину. Якщо іриску капнути на тарілку, крапля повинна застигнути, але сама іриска повинна залишитися м’якою. Іриска готова. Додайте в іриску горіхи, гарненько перемішайте.
На водяній бані розтопіть шоколад, додайте підігріті до 40 З вершки (якщо вершки не жирні, наливайте меншу кількість), перемішати.
Зберемо пиріг. На випечену основу пирога викласти шоколадну іриску з горіхами. Залити всю поверхню білим ганашем. Прибрати пиріг з горіхами і ірискою під білим шоколадом в холодильник на кілька годин.
Приємного апетиту!