Пиріг з картопляно-грибний начинкою і курячою грудкою

Пиріг з картопляно-грибний начинкою і курячою грудкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Можна готувати цей пиріг в незалежності свято у вас на носі або це будній день

Інгредієнти

Борошно – 500 г
Масло вершкове – 200 г
Сіль – 0.5
Розпушувач – 0.5
Яйце – 1 шт.
Кефір – 100 мл
Начинка:
Куряче філе – від 1 грудки
Рослинне масло – 1 ст. ложка для смаження
Сіль і перець – за смаком
Бекон – 50 г
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Гриби печериці або інші – 100 г
Картопля – 2-3 шт.
Для оформлення:
Жовток курячий – 1 невеликий
Молоко – 1 ст. ложка
Кунжутне насіння – 1 ч. ложка

Як приготувати Пиріг з картопляно-грибний начинкою і курячою грудкою

Дуже ситний, м’ясний пиріг, фарширований смаженою картоплею, курячим філе і грибами. Приготування не складе особливої праці, а використання начинки можна змінювати, на вашу смакове розсуд.

Покроковий рецепт

Борошно, розпушувач для тіста, трохи солі, цукор (тобто всі сипучі продукти) перемішати бажано до однорідної маси.

Робимо в сипучої маси в серединці поглиблення і додаємо куряче яйце. Також додамо охолоджений кефір. Ретельно перемішуємо.

Далі замішуємо тісто. При необхідності допускається додати рідину.

Курку нарізаємо невеликими шматочками. Потім обсмажуємо трохи на розігрітій сковорідці з олією, додаємо сіль і перець.

Бекон можна нарізати як хочеться, також обсмажуємо трохи. Тут же обсмажити порізану цибулю і гриби, трохи посолити.

Далі картоплю нарізаємо невеликими кубиками, також підсмажуємо на олії і трохи солимо.

Тісто ділимо на дві частини. Одна частина трохи більше. Великий шматочок тіста розкочуємо до 25 см (це буде основа пирога). Вистилаємо його у форму, розподіляємо.

Все вище приготовлену начинку змішуємо, викладаємо у форму.

Другу частину тіста розкачуємо і накриваємо наш пиріг. Краї прищипываем, загортаємо.

Верх пирога змащуємо жовтком з розведеним молоком. Посипаємо кунжутом. Робимо надрізи на поверхні. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 180 С і випікаємо пиріг. Приблизний час готування 25-30 хвилин.