Можна готувати цей пиріг в незалежності свято у вас на носі або це будній день
Інгредієнти
Борошно – 500 г | |
Масло вершкове – 200 г | |
Сіль – 0.5 | |
Розпушувач – 0.5 | |
Яйце – 1 шт. | |
Кефір – 100 мл | |
Начинка: | |
Куряче філе – від 1 грудки | |
Рослинне масло – 1 ст. ложка для смаження | |
Сіль і перець – за смаком | |
Бекон – 50 г | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Гриби печериці або інші – 100 г | |
Картопля – 2-3 шт. | |
Для оформлення: | |
Жовток курячий – 1 невеликий | |
Молоко – 1 ст. ложка | |
Кунжутне насіння – 1 ч. ложка |
Дуже ситний, м’ясний пиріг, фарширований смаженою картоплею, курячим філе і грибами. Приготування не складе особливої праці, а використання начинки можна змінювати, на вашу смакове розсуд.
Покроковий рецепт
Борошно, розпушувач для тіста, трохи солі, цукор (тобто всі сипучі продукти) перемішати бажано до однорідної маси.
Робимо в сипучої маси в серединці поглиблення і додаємо куряче яйце. Також додамо охолоджений кефір. Ретельно перемішуємо.
Далі замішуємо тісто. При необхідності допускається додати рідину.
Курку нарізаємо невеликими шматочками. Потім обсмажуємо трохи на розігрітій сковорідці з олією, додаємо сіль і перець.
Бекон можна нарізати як хочеться, також обсмажуємо трохи. Тут же обсмажити порізану цибулю і гриби, трохи посолити.
Далі картоплю нарізаємо невеликими кубиками, також підсмажуємо на олії і трохи солимо.
Тісто ділимо на дві частини. Одна частина трохи більше. Великий шматочок тіста розкочуємо до 25 см (це буде основа пирога). Вистилаємо його у форму, розподіляємо.
Все вище приготовлену начинку змішуємо, викладаємо у форму.
Другу частину тіста розкачуємо і накриваємо наш пиріг. Краї прищипываем, загортаємо.
Верх пирога змащуємо жовтком з розведеним молоком. Посипаємо кунжутом. Робимо надрізи на поверхні. Перед приготуванням розігріваємо духовку до 180 С і випікаємо пиріг. Приблизний час готування 25-30 хвилин.