Пиріг з малиною і маскарпоне

Пиріг з малиною і маскарпоне – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пиріг з ягодами і сиром маскарпоне приготований на основі пісочного тіста. Розсипчасте тісто чудово поєднується з сирною начинкою і ніжною ягодою малиною.

Покроковий рецепт

Виделкою розтерти 100 г розм’якшеного вершкового масла 50 г цукрової пудри. Курячий білок відокремити від жовтка. Додати 1 курячий жовток в масляну суміш, добре перемішати. (Білок поки відкласти в сторону). Просіяти 230 г борошна вищого сорту, додати дрібку солі, замісити тісто за допомогою вилки (сіль необхідна для еластичності тіста). Вийде дуже ніжне і податливе тісто.

Тісто розподілити у формі, наколоти виделкою по дну. (У мене форма керамічна, з неї я пиріг не витягую, а нарізаю прямо в ній. Керамічну форму я не змащую. Якщо у вас залізна форма або ви плануєте пиріг витягувати, змастіть форму вершковим маслом). Застелити тісто пергаментним папером, викласти боби або керамічні кульки. Випікати пісочну основу для пирога в духовці при температурі 200 градусів близько 15 хвилин (тісто ставиться в холодну духовку, не розігріту!).

Витягнути з морозилки малину. Ось вона, ягідка.

Тепер приготувати начинку з сиру маскарпоне.
Одне ціле куряче яйце і білок, що залишився, 50 г цукру піску і ванільний цукор (або ванілін) гарненько перемішати, збити за допомогою виделки.

Додати 125 г сиру маскарпоне, ще раз збити до однорідного стану.

Додати трохи борошна вищого сорту, буквально 2 столові ложки для згущення маси, перемішати. Начинка повинна вийти консистенції як на оладки.

Рідку начинку з маскарпоне і яєць вилити на готову, вже випечену основу.

Викласти малинку. (Якщо ви використовуєте малину свіжу, промийте її і обсушіть, далі використовуйте за призначенням. Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, розморозьте її, дайте стекти зайвої рідини, відкинувши на сито, потім використовувати за призначенням). Випікати пиріг у вже розігрітій до 160 градусів духовці близько 30-40 хвилин або до загущення начинки. Пиріг краще накрити пергаментним папером, так як він піддається подвійний тепловій обробці і основа може легко згоріти.

Перед подачею дати пирогу з малиною і сиром маскарпоне трохи охолонути. Нарізати відкритий пиріг на порції.
Подавати до столу. Приємного чаювання!