Пиріг з начинкою з картоплі і курки

Пиріг з начинкою з картоплі і курки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо вам подобається домашня випічка в духовці, то візьміть на озброєння цей рецепт пирога. Начинка в ньому складається з картоплі і курки. Подробиці реалізації рецепта – в нашому кулінарному описі.

Інгредієнти

Тісто для пирогів – 400 гр
Картопля – 2-3 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Грудка куряча – 300 гр
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком

Як приготувати Пиріг з начинкою з картоплі і курки

У нашому рецепті ми приділимо увагу начинці. Тісто для такого пирога, в принципі, можна використовувати будь-який. Підійде дріжджове, пісочне, листкове. Начинка пирога – це порізану картоплю, доповнений шматочками курячого філе, подрібненою морквою і нарізаною цибулею. На виході виходить апетитна випічка, яка цілком різноманітить ваше буденне меню. Можна запропонувати такий пиріг з картоплею і куркою і на святковий стіл.

Покроковий рецепт

Отже, тісто у нас підготовлено (використовуємо або самостійно приготоване, або покупне, магазинне). Приймемось відразу за готування начинки для пирога. Очищаємо картопляні плоди. Дрібно ріжемо їх кубиками. Викладаємо картопляну нарізку в миску.

Очищену морквину тремо, цибуля ріпчаста просто нарізаємо маленькими шматочками. Викладаємо овочі до картопляним кубиках.

Курячу грудку нарізаємо маленькими шматочками. Викладаємо курячу нарізку в миску. Інгредієнти начинки солимо, присипаємо трохи меленим перцем. Перемішуємо. Начинка для пирога готова.

Тісто ділимо на дві нерівні частини. Велику розгортаємо в пласт. Переміщаємо його на деко. Розподіляємо начинку шаром.

Накриваємо другим розкатаним пластом. Закріплюємо краю, в центрі робимо отвір.

Випікаємо пиріг приблизно 40 хвилин при 180 градусах (час залежить ще від використовуваного тесту).

Смачний домашній пиріг з начинкою з картоплі і курки готовий! Угощаемся на здоров’я!