Продовжую серію фруктово-ягідної випічки – пиріг з сирно-сирною начинкою і физалисом.
Інгредієнти
Для основи: | |
Печиво – 400 г (печиво жовтневе/ювілейне) | |
Вершкове масло – 100-110 г | |
Для начинки: | |
Цукор – 100-120 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Жовток курячий – 2 шт. | |
Сир – 400 г | |
Маскарпоне – 250 г | |
Фізаліс – 200 г | |
Для меренги: | |
Курячий білок – 2 шт. | |
Цукрова пудра – 30 г | |
Лимонна кислота – щіпка |
Хочеться назвати його «Біла казка». Насправді не так страшний чорт, як його малюють ))).
Пиріг зовсім не складно готувати. Основа пирога – перемелене печиво, скріплене розтопленим вершковим маслом. Основу можна приготувати заздалегідь і прибрати в холодильник. Дуже зручно ;-). Начинка – сир маскарпоне, сир і яйця. Дуже цікаво стало, що вийде, якщо у випічку додати фізаліс. Експеримент, треба сказати вдався. Смачно і ефектно! Поєднання смаку і кольору в тортику порадувало! Так як сирна начинка, зберігатися пиріжок в холодильнику. Отже, діємо!
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти…
Взяти 2 курячих яйця, жовтки відокремити від білків. Білки поки прибрати в холодильник, а жовтки розтерти дочиста з цукром.
Додати сир, розім’яти виделкою, гарненько перемішати.
Додати сир, перемішати до однорідної консистенції.
Додати ще одне яйце. (В інгредієнтах у мене 2 яйця, але приготувавши начинку я зрозуміла, що вона густовата і додала ще 1 ціле яйце). Гарненько перемішати.
Взяти найсмачніший 🙂 фізаліс очистити і помити.
Закинути фізаліс в сирно-сирну начинку, акуратно перемішати.
Приготувати основу з крихт печива.
В цілому нагадаю як… 400 грам печива перемолоти в блендері або ступкою в глибокій чаші (найкраще робити порційно). Додати 100-110 грам розтопленого вершкового масла. Перемішати. Структура «тесту» повинна бути крихтоподібною, але злипатися. Крихту висипати у форму (форму немає необхідності вистилати папером або змащувати, так як воно і так містить олію). Сформувати, придавлюючи, борти і дно. Основа готова.
Вилити сирно-сирну начинку з ягодами, розподілити по всій поверхні. Випікати 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. (Пиріг при випіканні я накривала пергаментним папером). Дістати пиріг, остудити. Зняти кільце, перекласти на плоску тарілку, зайве на бортах зрізати.
Приготувати меренгу.
Залишилися 2 білки збити до піків з цукровою пудрою, додавши дрібку лимонної кислоти (для кращого збивання). Як краще збити білки читайте тут. Обмазати білками вже підготовлений пиріг за допомогою ложки або ножа.
Прикрасити физалисом.
Приємного апетиту!
І Вам шматочок!
Пригощайтеся 😉