Сьогодні запропоную вам спекти самий звичайний пиріг, на вигляд не вибагливий, але дуже смачний.
Інгредієнти
Для сирного тіста: | |
Вершкове масло – 100 г | |
Борошно – 100 г | |
Сир – 100 г | |
Яйця курячі – 1 шт (маленьке) або 3-4 ложки крижаної води | |
Сіль – щіпка | |
Для начинки: | |
Яйця курячі – 2-3 шт. | |
Цукор – 100-150 г | |
Сік лимона – 3 столових ложки | |
Цедра лимона – 1 лимона | |
Мед – 50 г | |
Борошно – 2 столові ложки (без гірки) | |
Яблука – 3-4 шт. |
Яблука завжди можна знайти в магазині, а може бути у когось зберігаються в підвалах ще й свої. Не дивлячись на свою простоту пиріг виходить цікавим і смачним, так як основа пирога – сирну листкове тісто, а начинка – яблука з лимоном і медом. Все ідеально поєднується. Якщо у вас немає в холодильнику сиру, не біда. Замініть сирне тісто на звичайне листкове рубане (якщо любите якнайсолодше пироги, додайте трохи в тісто цукор), смакові якості від цього пирога не на багато програють. Форма для пирога: 16 х 25 див.
Покроковий рецепт
Для цього пирога нам потрібно сирне листкове тісто.
Я коротенько опишу, як його приготувати, але якщо вам потрібно більш детальний процес приготування, дивіться тут. Двома ножами або спеціальним пристосуванням порубати в крихту холодне вершкове масло, борошно й сир, додавши трохи солі (вона поліпшить еластичність тіста). Потім шматочки зібрати гіркою, зробити колодязь і додати невелике яйце. Замісити швиденько (щоб масло не розтануло) тісто руками. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин або на 10-15 хвилин в морозильну камеру. Далі… тісто дістати, розкачати, викласти у форму (змащувати форму не потрібно, так як тісто і так містить вершкове масло). Зайві краї тіста обрізати, відкласти в сторону (з них ми зробимо верх пирога). Потім форму з тестом знову прибрати в холодильник до готовності начинки.
Приготувати заливку.
Збити яйця з цукром. Додати сік лимона і лимонну цедру, ще раз збити.
Додати мед і 2 столові ложки борошна, добре перемішати.
Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину. Нарізати скибочками, викласти внахлест на тісто.
Вилити яєчно-медову заливку. Краї основи загорнути всередину.
Тісто розкачати, зробити смужки (товщиною примітно в 2 см), покласти зверху на пиріг, краї защипнути.
Випікати пиріг з яблуками близько 40 хвилин при температурі 180С градусів на середньому рівні. Якщо раптом пиріг почне горіти, накрийте його зверху пекарської папером. Виходить ніжний пиріг з лимонно-медовий смак. Гарний як в теплому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!