Пиріг з яблуками і медом

Пиріг з яблуками і медом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для цього пирога нам потрібно сирне листкове тісто.
Я коротенько опишу, як його приготувати, але якщо вам потрібно більш детальний процес приготування, дивіться тут. Двома ножами або спеціальним пристосуванням порубати в крихту холодне вершкове масло, борошно й сир, додавши трохи солі (вона поліпшить еластичність тіста). Потім шматочки зібрати гіркою, зробити колодязь і додати невелике яйце. Замісити швиденько (щоб масло не розтануло) тісто руками. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин або на 10-15 хвилин в морозильну камеру. Далі… тісто дістати, розкачати, викласти у форму (змащувати форму не потрібно, так як тісто і так містить вершкове масло). Зайві краї тіста обрізати, відкласти в сторону (з них ми зробимо верх пирога). Потім форму з тестом знову прибрати в холодильник до готовності начинки.

Приготувати заливку.
Збити яйця з цукром. Додати сік лимона і лимонну цедру, ще раз збити.

Додати мед і 2 столові ложки борошна, добре перемішати.

Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину. Нарізати скибочками, викласти внахлест на тісто.

Вилити яєчно-медову заливку. Краї основи загорнути всередину.

Тісто розкачати, зробити смужки (товщиною примітно в 2 см), покласти зверху на пиріг, краї защипнути.

Випікати пиріг з яблуками близько 40 хвилин при температурі 180С градусів на середньому рівні. Якщо раптом пиріг почне горіти, накрийте його зверху пекарської папером. Виходить ніжний пиріг з лимонно-медовий смак. Гарний як в теплому вигляді, так і в холодному. Приємного апетиту!