Підготуйте потрібні нам інгредієнти.
На першому етапі необхідно приготувати пісочне тісто, для цього розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі, остудіть. Збийте яйце з цукром, додати охолоджене масло, перемішайте. Просійте борошно і додайте до суміші з яйця і масла. Повинно вийти еластичне тісто.
Розподіляємо тісто по формі ( у мене 24 см, роз’ємна), зробіть отвори виделкою. Поставте форму з тістом в холодильник приблизно на годину, для охолодження.
Поки тісто відпочиває, приготуємо макову начинку. Мак необхідно подрібнити в кавомолці, блендером або в ступці. У сотейник наливаємо молоко, цукор і мак. Ставимо на невеликий вогонь. Для того, щоб манка не утворила грудочки, вводимо її тонкою цівкою і постійно помішуємо в процесі варіння.
Остудіть суміш до кімнатної температури.
настав час для приготування сметанного суфле. Збийте яйця до утворення піни, до них поступово введіть цукор, не перестаючи перемішувати. Додаємо сметану і ще раз ретельно перемішуємо.
Всі наші інгредієнти досить охолоджені, настав час їх з’єднати. Спочатку укладаємо макову начинку і заливаємо сметанною сумішшю. І відправляємо пиріг в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 45 – 60 хвилин (залежно від вашої духовки).
Готовий десерт необхідно охолодити у формі, так як якщо раніше його розрізати є ризик, що начинка попливе.
Ось так виглядає в розрізі, після охолодження, цей найсмачніший тришаровий сметанно-маковий пиріг
Акуратніше, десерт викликає звикання! Приємного апетиту!