Пиріжки з капустою на основі дріжджового тіста – пишні і смачні.
Інгредієнти
Інгредієнти тесту: | |
борошно – 600 – 700 грам | |
сироватка або молоко – 350 мл | |
дріжджі свіжі – 30 грам якщо сухі дріжджі – 10 грам | |
цукор – 25 грам | |
сливочн. масло або сливоч. маргарин – 100 грам | |
соняшникова олія – 30 мл | |
Начинка: | |
білокачанної капуста – 1 кг | |
цибуля ріпчаста – 2 головки | |
морква – 1 шт. | |
курячий жделток – 1 шт. | |
молоко – 1 столова ложка |
Навряд чи знайдеться людина, яка б не любила рум’яні, пишні, смачні пиріжки з капустою. Це улюблене блюдо і дітей, і дорослих. Пробуємо приготувати…
Покроковий рецепт
Для початку приготуємо начинку.
Капусту потрібно дрібно нашаткувати. Порізану капусту підсолимо, поперчити і змішаємо руками. Ріжемо цибулю тонкими чверть кільцями. Перекладаємо цибуля ріпчаста до капусти. Туди ж додаємо натерту на великій тертці моркву і все перемішуємо. Беремо великий сотейник, ллємо невелику кількість соняшникової рафінованої олії і нагріваємо на плиті. У сотейник перекладаємо підготовлені овочі. Кришкою від сотейника не накриваємо і тушкуємо на середньому вогні 25 хвилин, періодично помішуючи до легкого золотистого кольору. Посолити, поперчити. Після пройденого часу, все знову перемішуємо і знімаємо з плити. Капустяна Начинка готова. Залишаємо до повного охолодження. Начинка не повинна бути холодною і не сильно гарячої, а повинна бути кімнатної температури.
Приготуємо тісто.
Сироватку нагріваємо до теплого стану, замість сироватки можна використовувати молоко. Температура сироватки повинна бути приблизно 35 градусів. До теплої сироватці додаємо свіжі дріжджі, цукор і все заважаємо. Додаємо 3 столові ложки борошна від загальної маси і знову заважаємо. Борошно попередньо просіваємо через сито. Далі прикриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Половина борошна від загальної маси перекладемо в миску, додаємо борошно сіль, соняшникова олія, і все перемішуємо. Далі додаємо підготовлену дріжджову масу і все добре перемішуємо. Все збираємо в грудочку. При необхідності додаємо борошно. В отриманий грудочку додаємо вершкове масло, втручається в тісто. На робочу поверхню насипаємо борошно, викладаємо тісто і замішуємо приблизно 10 хвилин. Викладемо тісто в миску і накриємо харчовою плівкою і знову прибираємо в тепле місце на 1 годину. Як тільки тісто підійшло, ділимо на невеликі шматочки. Повинно вийти приблизно 12 12 штук вагою 100 грам. Кожен шматочок формуємо кульку. Беремо шматочок скатанного в кульку тесту, і формуємо в невелику коржик. Далі по центу коржі викладаємо остиглу підготовлену капустяну начинку і формуємо в пиріжок.
Беремо деко і змащуємо соняшниковою рафінованою олією. Викладаємо підготовлені пиріжки щільно один від одного. Накриваємо чистим сухим рушником і залишаємо в тепле місце на 15 хвилин. Після обмажем пиріжки яєчним жовтком.
Відправляємо пектися в гарячу до 180 градусів духовку. І печемо до золотистого кольору 30 хвилин. Печені пироги з тушкованої капусти готові. Із зазначених інгредієнтів вийде 12 штук. Приємного апетиту!