.
Інгредієнти
Вершкове масло – 2 столові ложки | |
Часник – 2 зубчики часнику, подрібненого | |
Ріпчаста цибуля – 1 цибулина, дрібно рубана | |
Шпинат – 400 г (замороженого) | |
Цибуля зелена – 1 пучок зеленого цибулі, нарізаного | |
Кріп – 2 столові ложки | |
Сік лимона – сік з 1 лимона | |
Сир Фета – 200 г | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Сіль – велика щіпка | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Тісто листкове бездріжджове – 1 лист (розрізаний на 9 однакових за розміром квадратів) |
Мені подобається, поєднання сиру Фета і шпинату, а вам? Це блюдо можна віднести практично до здорової їжі. У ньому досить багато кальцію, фолієвої кислоти та інших поживних речовин. Готується швидко і легко. Взагалі з листкового тіста можна приготувати багато різних цікавих страв. Я люблю з нього готувати як солодкі пиріжки, так і не солодку випічку. Завжди просто готувати і смачно, як ні крути! Пиріжки можна подавати з солодким ароматним чаєм або просто до супу на обід. Давайте почнемо їх робити ;-).
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 175 ° C градусів.
Почистити 1 головку ріпчастої цибулі 2 зубчики часнику, дрібно порізати. На 2-х столових ложках вершкового масла на середньому вогні обсмажити часник до золотистого кольору (або до появи характерного запаху). Потім додати порізану цибулю і продовжувати обсмажувати до м’якості. Додати листя замороженого шпинату, смажити, періодично помішуючи.
Сковороду з сумішшю зняти з вогню і додати дрібно порізаний свіжий кріп, лимонний сік і 200 гр сиру Фета, порізаного невеликими шматочками. Потім приправити все сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Додати одне збите заздалегідь яйце. Все добре перемішати і знову поставити на вогонь. Смажити всю суміш до згортання яйця. Зняти сковороду з вогню, відкласти в сторону остигати.
Листкове тісто розморозити, розкачати не сильно приминаючи його. Нарізати тісто на 9 однакових за розміром квадратів. Кожен квадрат листкового тіста покласти в порційний горщик (залізну або силіконову форму). Якщо форма залізна необхідно змастити її олією. Тісто трохи притиснути до формі руками. У кожну чашу з тестом викласти суміш з смаженого шпинату і сиру. Куточки тесту підібрати і защипнути так, щоб дірочки залишалися зовсім маленькі. (Для кращого склеювання, можна куточки змочити водою).
Форми з пиріжками з листкового дріжджового тіста з шпинатом і сиром помістити в заздалегідь розігріту духовку (170-180 градусів) і випікати близько 15-25 хвилин або до золотистого кольору випічки. Повітряні не солодкі пиріжки з сиром і зеленню готові! Подавати пиріжки зі шпинатом у гарячому вигляді або кімнатної температури. Приємного апетиту!