Приготувати смачні пиріжки можна без проблем, використовуючи м’ясний фарш і листкове тісто. Домашня випічка виходить дуже апетитною.
Інгредієнти
Тісто листкове – 500 гр бездріжджове | |
Фарш м’ясний – 350 гр | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 штуки | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком | |
Яйце – 1 штука |
Багато господині люблять готувати пиріжки. Правда, іноді заміс тіста забирає багато часу. Врятувати становище може готове (магазинне) листкове тісто. У нашому рецепті використовується бездріжджове. В якості начинки береться м’ясний фарш.
Покроковий рецепт
Розморожуємо для домашніх пиріжків листкове бездріжджове тісто. Викладаємо його на робочу зону столу, яку потрібно присипати борошном. Пласт тіста розкачуємо, а потім нарізаємо на квадрати.
Поверхня кожного квадрата з листкового тіста змащуємо збитим яйцем, щоб при формуванні пиріжка краю добре з’єднувалися.
У м’ясний фарш додаємо подрібнену цибулю, приправляємо сіллю і меленим перцем. Перемішуємо. Від фаршу відщипуємо невеликі шматочки, кладемо їх в центр кожного квадрата.
Защипуємо краї квадратів (як на фото).
Перекладаємо пиріжки на деко, змащуємо їх збитим яйцем.
При 180 градусах пиріжки з м’ясним фаршем з листкового тіста випікаємо 30 хвилин. Приємного апетиту!