Пиріжки з яйцем з дріжджового тіста на молоці

Пиріжки з яйцем з дріжджового тіста на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ріпчасту цибулю можна замінити на зелений. Пиріжки виходять зі злегка гострим смаком, якщо не любите гостре, то червоний перець не додавайте.

Інгредієнти

борошно пшеничне вищого сорту – 600 грам
молоко – 250 мілілітрів
масло рослинне – 100 мілілітрів
яйце – 7 штук
цукор – 2-3 столові ложки
дріжджі сухі – 11 грам
сіль – за смаком
цибуля ріпчаста – 1 головка середнього розміру
перець чорний мелений – 1 чайна ложка
перець червоний мелений – 1/2 чайної ложки
насіння чорного кмину – для прикраси

Як приготувати Пиріжки з яйцем з дріжджового тіста на молоці

Пиріжки підійдуть для перекусу з гарячим бульйоном або чаєм.

Покроковий рецепт

До теплого молока додати сухі дріжджі і цукор. Почекати поки дріжджі піднімуться. Потім додати масло, 2 яйця, сіль і борошно. Замісити тісто і поставити його на пару годин для підйому. Після того як тісто підніметься, обім’яти його ще раз і дати знову піднятися. Після цього тісто готове і можна його розгортати.


Ріпчасту цибулю помити, очистити і дрібно порізати ножем. 4 яйця відварити, охолодити, почистити і натерти на тертці.

Яйця з’єднати з цибулею, додати спеції. Перемішати Начинку.



Тісто розділити на порційні шматки, розкачати і розкласти начинку. Згорнути конвертики і укласти на лист.

Яйце розбити, жовток відокремити від білка. До жовтка додати 1 столову ложку рослинного масла і добре перемішати.

Кожен пиріжок змастити яєчно-масляною сумішшю і посипати насінням кмину.

Випікати 20-25 хвилин при t = 180 °.

Подаємо дріжджові пиріжки до столу. Приємного чаювання!