Ріпчасту цибулю можна замінити на зелений. Пиріжки виходять зі злегка гострим смаком, якщо не любите гостре, то червоний перець не додавайте.
Інгредієнти
борошно пшеничне вищого сорту – 600 грам | |
молоко – 250 мілілітрів | |
масло рослинне – 100 мілілітрів | |
яйце – 7 штук | |
цукор – 2-3 столові ложки | |
дріжджі сухі – 11 грам | |
сіль – за смаком | |
цибуля ріпчаста – 1 головка середнього розміру | |
перець чорний мелений – 1 чайна ложка | |
перець червоний мелений – 1/2 чайної ложки | |
насіння чорного кмину – для прикраси |
Пиріжки підійдуть для перекусу з гарячим бульйоном або чаєм.
Покроковий рецепт
До теплого молока додати сухі дріжджі і цукор. Почекати поки дріжджі піднімуться. Потім додати масло, 2 яйця, сіль і борошно. Замісити тісто і поставити його на пару годин для підйому. Після того як тісто підніметься, обім’яти його ще раз і дати знову піднятися. Після цього тісто готове і можна його розгортати.
Ріпчасту цибулю помити, очистити і дрібно порізати ножем. 4 яйця відварити, охолодити, почистити і натерти на тертці.
Яйця з’єднати з цибулею, додати спеції. Перемішати Начинку.
Тісто розділити на порційні шматки, розкачати і розкласти начинку. Згорнути конвертики і укласти на лист.
Яйце розбити, жовток відокремити від білка. До жовтка додати 1 столову ложку рослинного масла і добре перемішати.
Кожен пиріжок змастити яєчно-масляною сумішшю і посипати насінням кмину.
Випікати 20-25 хвилин при t = 180 °.
Подаємо дріжджові пиріжки до столу. Приємного чаювання!