Пишні і смачні дріжджові булочки – ароматна випічка до ситного сніданку або перекусу!
Інгредієнти
Класичне дріжджове тісто – 500 г | |
Журавлина сушена – 50 г | |
Цукор – опціонально | |
Масло вершкове – 35 г | |
Жовток – 1 шт. | |
Молоко – 2 ч. л. |
Дріжджові булочки з журавлиною і цукром – смачна і ароматна випічка швидкого приготування. Булочки виходять ніжними, пишними і яскравими. Плетіння виробів просте і легке – таким чином можна скручувати і маленькі булочки і великі красиві булки. Перед випіканням булочки можна поспати не тільки сушеної журавлиною, але і: маком, родзинками, шматочками кураги, цитрусової цедрою, кунжутом, горішками.
Покроковий рецепт
Готове дріжджове тісто розділити на 5 частин. Можна використовувати покупне чи готове домашнє. Акуратно розкачати тісто на кружечки і нарізати круги на смужки вертикально.
Посипати смужки цукром.
Скачати смужки в трубочки в діагональному напрямку.
Згорнути смужку в коло.
Посипати готові булочки журавлиною.
Змастити вироби сумішшю жовтка і молока. Для аромату можна додати ванільний цукор або корицю в суміш з жовтка і молока. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку – до рум’яної скоринки.
Подавати ароматні і смачні булочки до столу! Така випічка ідеальна до чаювання або сніданку. Приємного апетиту!