Отже, в миску переливаємо кефір кімнатної температури. Підсипаємо у кефір соду у заявленій кількості, солодкий інгредієнт – цукор. Солимо (приблизно 1 чайна ложка без гірки). Перемішуємо інгредієнти.
Слідом розбиваємо пару курячих яєць в кефір.
Інгредієнти тепер слід перемішати, скориставшись віночком. Суміш повинна вийти однорідною.
В отриману суміш з кефіру і яєць підсипаємо невеликими частинами борошно, яку рекомендується просіяти.
Вмішуємо в суміш борошно до отримання млинцевого тіста без грудок. У готове тісто доливаємо трохи рослинного масла. Ще раз перемішуємо.
Сковороду змащуємо жиром (або маслом). Тісто зачерпываем ополоником, розподіляємо його по всій поверхні добре прогрітій сковороди. Млинці на кефірі печемо з двох сторін на помірному вогні приблизно по 1,5 хвилинки з кожного боку. Апетитні млинці з повітряної структурою готові! Подаємо їх до столу зі сметаною, варенням або джемом! Приємної трапези!