Кефір потрібно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури. Також можна підігріти кефір, опустивши посуд в гарячу воду. У кефір додати цукровий пісок і сіль. Перемішати.
Вбити куряче яйце і знову перемішати.
Борошно просіяти в окрему миску і з’єднати з содою.
Всипати борошно в чашу з кефіром і замісити тісто. Вимішувати тісто потрібно ретельно і якомога довше, оскільки перед випічкою заважати його не можна, інакше вироби не вийдуть пишними.
Накрити чашу з тістом рушником і залишити хвилин на 20-30.
Випікати оладки з двох сторін на звичайній сковороді або блиннице з невеликою кількістю розігрітого масла. Викладати столовою ложкою, обережно взявши тісто у краї посуду. Пам’ятайте, що перемішувати тісто перед випіканням не можна.
Ароматні пишні оладки подавати з будь-якою солодкою начинкою, сметаною або свіжими ягодами. Приємного апетиту.