Пишні оладки

Пишні оладки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Розбити яйця в глибоку миску, додати цукор і сіль, все добре перемішати.


Кефір підігріти в мікрохвильовій печі або на вогні (але не кип’ятити!) і поступово ввести в яєчну суміш, постійно помішуючи.


Борошно просіяти і замісити тісто. За консистенцією воно має бути густим, як сметана, повільно сповзати з ложки.

Додати до тесту соду, гасити її не потрібно. Добре перемішати і відставити тісто на 10 хвилин, кефір погасить соду, на поверхні тіста почнуть утворюватися маленькі бульбашки.


Нагріти сковороду, налити в неї трохи соняшникової олії. Ложкою формувати на пательні оладки. Для того, щоб вони вийшли круглими, тісто потрібно наливати з кінчика ложки, а не з боку. Смажити оладки по 1-2 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Готові оладки, перед вживанням, можна полити чим завгодно: сметаною, варенням або згущеним молоком. Я використовувала для цього сливове варення.