Якщо ви збираєтеся готувати манти, то візьміть на озброєння цей рецепт замісу пісного тіста для них. Пісне тісто сміливо можна назвати вдалим, адже манти з них виходять смачними.
Інгредієнти
Борошно – 3,5 ст. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Вода – 1 ст. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
Пісне тісто для мантів за запропонованим рецептом ми замісимо без використання курячого яйця. Відсутність цього інгредієнта ніяк не позначиться на смакових якостях тесту. Манти, приготовані на пару, виходять красивими, апетитними. Для рецепта знадобиться тільки борошно, вода, сіль, олія рослинна. До речі, використовувати таке тісто можна для пісних мантів (наприклад, з картоплею і гарбузом).
Покроковий рецепт
Необхідну кількість пшеничного борошна просіваємо в глибоку миску.
Підсипаємо до борошна сіль.
Сипучі інгредієнти перемішуємо, роблячи в центрі воронку.
У лійку спочатку заливаємо охолоджену кип’ячену воду.
Слідом додаємо рослинне масло (ми взяли соняшникова).
Починаємо інгредієнти перемішати в мисці виделкою, збираючи в грудку.
Продовжуємо заміс тіста для мантів на столі.
Тісто накриваємо рушником, даємо йому «відпочити» хвилин 20.
Готове тісто для мантів без яєць використовуємо за призначенням. Приємного апетиту!