Щі да каша – їжа наша! Овочевий, легкий, вегетаріанський суп зі свіжої капусти без м’яса.
Інгредієнти
Капуста – 1/4 качана | |
Картопля – 5 шт | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Перець свіжий – 1 шт | |
Перець мелений чорний – 1 / 2 ч. л | |
Перець чорний паприка – 1 ч. л. | |
Зелень петрушки – 1 пучок | |
Сіль – за смаком | |
Сметана – за смаком |
Щі да каша – їжа наша, говорить російська приказка. У кожної господині завжди є свій рецепт щей. Я пропоную спробувати вам мій рецепт пісних щів.
Покроковий рецепт
Підготувати овочі: картоплю, цибулю, моркву почистити. Капусту нарізати соломкою, моркву натерти на тертці, цибулю порізати півкільцями, плюс до всього нарізати свіжий перчик. Картоплю і капусту викласти в киплячу підсолену воду і варити 10 хвилин.
Обсмажити на сковороді в рослинному маслі цибулю, моркву і перець до напівготовності.
Після того, як овочі потушились додати чорний мелений перець, червону мелену паприку, столову ложку борошна і все добре перемішати. Можна налити в сковороду 0,5 склянки бульйону в якому варяться овочі.
Викласти обсмажені овочі в каструлю, де у нас вже варяться капуста з картоплею. І варити ще 10 хвилин.
Порізати петрушку і прикрасити нею пісні щі, додати сметани. Обід готовий!