Щі зі свіжої капусти

Щі зі свіжої капусти – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Вабливий аромат щів, здатний зібрати всю родину за одним великим столом. Приготувати це блюдо не складе труднощів навіть для молодої господині.

Інгредієнти

Вода – 3-4 літра
Часник – 4 зубчики
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Свіжа капуста – 1 шт.
Картопля – 12 шт.
Куряче стегно і куряче філе однієї грудки – 1шт.
Томатна паста – 1 ст. ложка
Сіль, спеції, лавровий лист – за смаком
Раст. олія для смаження – 3 ст. ложки

Як приготувати Щі зі свіжої капусти

Коли мова заходить про російської кухні, неможливо не згадати улюблені всіма «Щі». Легко вловимий аромат супу, нагадує про затишному будинку, домашніх капцях і про ситному обіді в колі близьких тобі людей.

Способів приготування цієї страви нескінченна безліч. Кожна господиня намагалася приготувати його по-особливому, по-своєму, вкладаючи в нього всю свою любов і теплоту. Ще появу великої кількості рецептів пов’язано з тим, що багато сімей в далекому минулому, не могли дозволити собі використовувати ті чи інші інгредієнти. Хтось готував з додаванням розтовченого сала, хтось тільки з білих листя, а хтось, використовуючи кілька видів м’яса одночасно. Але всі ці рецепти об’єднує, звичайно ж, наявність капусти.

Капуста – це незвичайний овоч за своїми характеристиками і властивостями. Вона повинні бути в раціоні кожної людини, для правильного функціонування його організму, адже в ній міститься велика кількість вітамінів і мінералів, фолієва кислота, а також усім необхідна клітковина. Калорійність її мізерно мала, а для людей з цукровим діабетом, вона не тільки безпечна, але і корисна.

Сьогодні ми будемо готувати «Щі» використовуючи свіжу, соковиту капусту. Ще нам знадобиться куряче філе, стегно куряче, часник, цибуля, морква, картопля, томатна паста, сіль і спеції.

Покроковий рецепт

Готуємо курку для приготування: добре миємо, прибираємо не общипані пір’я, філе нарізаємо кубиками, а стегно залишаємо не зворушеним.

Наливаємо в каструлю холодну воду, кладемо м’ясо і ставимо на плиту на сильний вогонь. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь на середній.

Знімаємо пінку ложкою.

Поки готується м’ясо, підготуємо овочі. Картоплю треба почистити, помити і тонко, нарізати смужками. Після того як курка покипить хвилин 20, закладаємо картоплю.

Чистимо цибулю і часник, дрібно нарізаємо.

Очищаємо моркву, і тонко нарізаємо смужками.

Шаткуємо капусту. Серцевину не чіпаємо, а то буде гірчити.

Приступаємо до обсмажуванню. В розпечену сковороду наливаємо трохи олії, краще з запахом, буде смачніше, і обсмажуємо до золотистого кольору цибулю разом з часником. Потім додаємо моркву.

Як тільки морква трохи підсмажиться, додаємо капусту і добре обсмажуємо протягом 7 хвилин.

Приготовану додаємо зажарку в каструлю з м’ясом. Кладемо столову ложку томатної пасти, сіль, спеції, лавровий лист і перемішуємо. Готуємо приблизно ще 10 хвилин. Перевіряємо по готовності картоплі. Приємного апетиту!