Пісний борщ

Пісний борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Пісний борщ, на відміну від м’ясного, готується значно швидше і простіше, що, абсолютно не позначається на його смакових якостях – його, точно так само, люблять і дорослі і діти!

Інгредієнти

Капуста – 1/6 від вилка
Картопля – 2 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля ріпка – 1 шт.
Лавровий лист – 2 шт.
Чорний перець горошком – 3-5 шт.
Базилік сушений – 1/2 ч. л.
Сіль – за смаком
Вода – 2л.
Маслини – за смаком!

Як приготувати Пісний борщ

Здавна, овочеві бульйони славляться своїми корисними властивостями і, безумовно, володіють легким для засвоєння, складом.

Пропоную звернути Вашу увагу на простий в приготуванні і дуже смачний пісний борщ! Один нюанс: можна закип’ятити воду в чайнику, щоб не чекати 1/2 години, поки 2л. води закиплять в каструлі на плиті – тим самим Ви заощадите час і ел. енергію!

Покроковий рецепт

Заздалегідь готуємо картоплю чистимо моркву, буряк, цибуля і картопля.

Буряк розрізаємо на 4 частини і завантажуємо в киплячу воду першим ділом!

Поки вариться буряк – хвилин 15…Нарізаємо капусту не надто великими смужками.

Нарізаємо маленькими кубиками картоплю і спочатку в буряковий бульйон додаємо картоплю. Варимо хвилин 10.

Поки вариться буряк з картоплею, тим часом нарізаємо цибулю (дрібно).

Готуємо базилік і лавровий лист.

Тепер пора завантажувати капусту і цибулю(я це роблю одночасно). Буряк продовжує варитися…Варимо капусту з цибулею 10 хвилин.

Після того, як капуста і цибуля поварились 10 хвилин, виймаємо з бульйону буряк і обережно нарізаємо маленькими кубиками!

Тепер увага!!! Після закипання бурякових кубиків необхідно зняти борщ з плити! Це потрібно для збереження яскравого кольору борщу!!!
Бурякові кубики завантажуємо разом з чорним перцем і лавровим листом!

Ваш борщ готовий! Якщо хочете, додайте маслини і трохи сметани – це все ж краще, ніж більш калорійний майонез!
Приємного апетиту!