Просто, швидко і дуже смачно! До нього відмінно підійде пампушки або грінки з часником.
Інгредієнти
Картопля – 0,5 кг | |
Морква – 1-2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1-2 шт. | |
Перець – 3 шт. | |
Білокачанна капуста – 250 гр. | |
Томатна паста – 3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Приправи – за смаком | |
Зелень – за смаком |
Кожна господиня готує борщ по-своєму. Багато хто думає, що раз борщ, значить обов’язково в ньому повинна бути буряк. Це не так, в моїй сім’ї не люблять смак вареного буряка, тож я роблю спрощений варіант борщу без неї. Далі я хотіла б поділитися з вами своїм варіантом приготування борщу.
Покроковий рецепт
Картопля, половину моркви і ріпчастої цибулі, почистити і помити. Цибулю дрібно порізати, картопля – невеликими кубиками, моркву – брусочками.
Налити в каструлю 3 л води і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить покласти туди картоплю, моркву і цибулю. Дочекатися поки знову закипить, після зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і засікти 20 хвилин.
Другу половину цибулі і моркви так само почистити і помити. Цибулю порізати на дрібні шматочки, а моркву натерти на дрібній тертці.
Приготувати засмажку: нагріти сковороду, налити туди соняшникової олії, покласти спочатку цибулю, потім моркву. Морква може увібрати в себе все масло, тому за необхідності його можна додати ще. Так само, відразу в зажарку можна покласти і томатну пасту, додати її безпосередньо в каструлю. Якщо додавати її до засмажки, то тоді після пасти потрібно налити туди трохи води, перемішати до розчинення пасти і накрити кришкою на пару хвилин. Інакше все може пригоріти.
Перець і капусту помити, перець почистити від насіння. Капусту нашаткувати, а перець порізати невеликими брусочками, як і моркву. Після закінчення 20 хвилин покласти в каструлю зажарку (я пасту додавала безпосередньо до картоплі, моркви і цибулі), а так само капусту і перець. Перемішати, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Потім додати сіль і приправи, кількість залежить від уподобань, в моєму випадку це столова ложка повареної солі і стільки ж приправи для борщу. Все перемішати, знову накрити кришкою на 5 хвилин.
В самому кінці додати зелень, вимкнути вогонь, накрити кришкою і нехай остигає. Приємного апетиту!