Пісний червоний борщ

Пісний червоний борщ – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картопля, половину моркви і ріпчастої цибулі, почистити і помити. Цибулю дрібно порізати, картопля – невеликими кубиками, моркву – брусочками.

Налити в каструлю 3 л води і поставити на вогонь. Як тільки вода закипить покласти туди картоплю, моркву і цибулю. Дочекатися поки знову закипить, після зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою і засікти 20 хвилин.

Другу половину цибулі і моркви так само почистити і помити. Цибулю порізати на дрібні шматочки, а моркву натерти на дрібній тертці.

Приготувати засмажку: нагріти сковороду, налити туди соняшникової олії, покласти спочатку цибулю, потім моркву. Морква може увібрати в себе все масло, тому за необхідності його можна додати ще. Так само, відразу в зажарку можна покласти і томатну пасту, додати її безпосередньо в каструлю. Якщо додавати її до засмажки, то тоді після пасти потрібно налити туди трохи води, перемішати до розчинення пасти і накрити кришкою на пару хвилин. Інакше все може пригоріти.

Перець і капусту помити, перець почистити від насіння. Капусту нашаткувати, а перець порізати невеликими брусочками, як і моркву. Після закінчення 20 хвилин покласти в каструлю зажарку (я пасту додавала безпосередньо до картоплі, моркви і цибулі), а так само капусту і перець. Перемішати, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.


Потім додати сіль і приправи, кількість залежить від уподобань, в моєму випадку це столова ложка повареної солі і стільки ж приправи для борщу. Все перемішати, знову накрити кришкою на 5 хвилин.

В самому кінці додати зелень, вимкнути вогонь, накрити кришкою і нехай остигає. Приємного апетиту!