Пісний картопля з цибулею в духовці

Пісний картопля з цибулею в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо ви дотримуєтеся посту, то обов’язково поповните свою кулінарну скарбничку пісних рецептів стравою, приготованою з картоплі.

Інгредієнти

Картопля – 4-6 шт.
Цибуля – 1 шт. фіолетовий
Масло рослинне – 30 мл
Кріп – за смаком
Сіль – за смаком
Перець мелений чорний – за смаком
Часник – 2 зуб.

Як приготувати Пісний картопля з цибулею в духовці

У нашому рецепті картопляні бульби запікаються в духовці разом з цибулею. Причому, цибуля ми для запікання вибрали фіолетовий. У нього більш «привабливий» смак. Крім картоплі і цибулі нам потрібно рослинне масло (у нас – оливкова), свіжа зелень і спеції. Для запікання підготуйте жароміцну форму.

Покроковий рецепт

Для рецепту відбираємо бульби картоплі бажано однакового розміру. Картоплю промиваємо під прохолодною проточною водою, очищаємо від шкірки. Для запікання в духовці, картопляні плоди рекомендується нарізати часточками. Картопляну нарізку викладаємо в глибоку миску.

Ріпчасту цибулю (фіолетовий) нарізаємо великими частинами, які слід розібрати. Викладаємо цибульні частки в миску до картоплі. Додаємо порубаний часник.

Промиваємо свіжу зелень (ми взяли кріп), обсушуємо її. На обробній дошці нарізаємо зелень. Зелену нарізку перекладаємо до інгредієнтів в миску. Підсипаємо сіль і мелений перчик. Вливаємо олію.

Вміст миски добре перемішуємо. Включаємо духовку, температурний режим виставляємо на 200 градусів.

Картопляні часточки з фіолетовим цибулею розподіляємо по формі.

Запікаємо картоплю разом з цибулею приблизно 30 або 40 хвилин (залежить від сорту картоплі). Готовність перевіряємо ножем або виделкою.

Пісний картопля готовий! Всім приємного апетиту!