Якщо ви дотримуєтеся посту, то обов’язково поповните свою кулінарну скарбничку пісних рецептів стравою, приготованою з картоплі.
Інгредієнти
Картопля – 4-6 шт. | |
Цибуля – 1 шт. фіолетовий | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Кріп – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком | |
Часник – 2 зуб. |
У нашому рецепті картопляні бульби запікаються в духовці разом з цибулею. Причому, цибуля ми для запікання вибрали фіолетовий. У нього більш «привабливий» смак. Крім картоплі і цибулі нам потрібно рослинне масло (у нас – оливкова), свіжа зелень і спеції. Для запікання підготуйте жароміцну форму.
Покроковий рецепт
Для рецепту відбираємо бульби картоплі бажано однакового розміру. Картоплю промиваємо під прохолодною проточною водою, очищаємо від шкірки. Для запікання в духовці, картопляні плоди рекомендується нарізати часточками. Картопляну нарізку викладаємо в глибоку миску.
Ріпчасту цибулю (фіолетовий) нарізаємо великими частинами, які слід розібрати. Викладаємо цибульні частки в миску до картоплі. Додаємо порубаний часник.
Промиваємо свіжу зелень (ми взяли кріп), обсушуємо її. На обробній дошці нарізаємо зелень. Зелену нарізку перекладаємо до інгредієнтів в миску. Підсипаємо сіль і мелений перчик. Вливаємо олію.
Вміст миски добре перемішуємо. Включаємо духовку, температурний режим виставляємо на 200 градусів.
Картопляні часточки з фіолетовим цибулею розподіляємо по формі.
Запікаємо картоплю разом з цибулею приблизно 30 або 40 хвилин (залежить від сорту картоплі). Готовність перевіряємо ножем або виделкою.
Пісний картопля готовий! Всім приємного апетиту!