Для рецепту відбираємо бульби картоплі бажано однакового розміру. Картоплю промиваємо під прохолодною проточною водою, очищаємо від шкірки. Для запікання в духовці, картопляні плоди рекомендується нарізати часточками. Картопляну нарізку викладаємо в глибоку миску.
Ріпчасту цибулю (фіолетовий) нарізаємо великими частинами, які слід розібрати. Викладаємо цибульні частки в миску до картоплі. Додаємо порубаний часник.
Промиваємо свіжу зелень (ми взяли кріп), обсушуємо її. На обробній дошці нарізаємо зелень. Зелену нарізку перекладаємо до інгредієнтів в миску. Підсипаємо сіль і мелений перчик. Вливаємо олію.
Вміст миски добре перемішуємо. Включаємо духовку, температурний режим виставляємо на 200 градусів.
Картопляні часточки з фіолетовим цибулею розподіляємо по формі.
Запікаємо картоплю разом з цибулею приблизно 30 або 40 хвилин (залежить від сорту картоплі). Готовність перевіряємо ножем або виделкою.
Пісний картопля готовий! Всім приємного апетиту!