Пісний кекс на аквафабе, в мікрохвильовці

Пісний кекс на аквафабе, в мікрохвильовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це ще один експеримент на аквафабе. Аквафаба – це в’язка рідина, отримана в результаті відварювання плодів бобових культур. Минулого разу я робила персикове морозиво і у мене залишилося трохи рідини. У суп її назад не повернути, тому що вона з цукром. Викидати було шкода, тому я вирішила спекти з неї кекс. Спочатку хотіла робити за принципом бісквіта, але оскільки рідина не взбивалась повністю в міцну піну, то було вирішено використовувати всю. Для вірності використовувала розпушувач.

Кекс (я б сказала, навіть бісквіт) вийшов дуже ніжним, пишним і повітряним. А завдяки тому, що боби дали рідини темний колір, який при збиванні став світлішим, бісквіт вийшов з ніжним рожевим відтінком. Загалом, я тепер ніколи не буду зливати рідину з-під консерви з горошку і квасолі. Їм можна знайти чудове застосування!

Покроковий рецепт