Смачний банановий десерт.
Інгредієнти
очищені несолоні фісташки для оформлення – на свій смак | |
готове пісочне тісто – 480 г | |
шоколад гіркий найкращої якості – 180 г | |
квітковий рідкий мед – за своїм смаком | |
зрілі банани середнього розміру – три штуки |
Такі пісочні тістечка з гірким шоколадом і бананової начинкою можна приготувати не тільки в звичайні дні, але і під час нестрогого посту.
Покроковий рецепт
Спочатку розморозити слід заздалегідь приготоване тісто, потім нарізати порційними шматками і викласти ці заготовки в невеликі формочки, відправити хвилин на десять в морозильну камеру.
Через покладений час поставити формочки з пісочним тістом в духовку, хвилин десять запікати при 180 градусах.
Поки готується основа для пісочних тістечок, можна зайнятися і приготуванням начинки, а для цього приготувати із стиглих очищених бананів густе і абсолютно однорідне пюре.
Як тільки пісочний заготовки пропечуться, викласти в них однаковими порціями бананову начинку, зверху вилити зовсім трохи меду, потім поставити тістечка назад в духовку і запікати до повної готовності їх.
Далі пісочні тістечка з бананової начинкою зовсім трохи остудити, вийняти з порційних формочок, поставити на плоске блюдо і полити заздалегідь розтопленим шоколадом.
Дуже дрібно порубати несолоні фісташки, присипати ними приготовані тістечка, після чого ласощі можна подавати до столу.