Тісто на сметані виходить одночасно хрустке і м’яке, а начинка ніжна і соковита.
Інгредієнти
Сметана – 4 столові ложки | |
Борошно – 8 столових ложок | |
Яйця – 2 шт. | |
Кетчуп, соус солодкий чилі – 2 столові ложки | |
Сосиски, ковбаса – 2 шт. | |
Капуста – 100 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Перець болгарський – 1 шт. | |
Сир – 100 гр. | |
Майонез – 1 столова ложка |
Іноді буває, що немає можливості, або бажання приготувати піцу в духовці. Для такого випадку, є чудовий вихід – приготувати піцу на сметанному тесті, в сковороді. Перевага рецепта – в його простоті і мінімальній затраті праці і часу. Як і для будь-якої піци, складовими є все, що знайдете в холодильнику.
Покроковий рецепт
Збираю всі необхідні компоненти. Для тіста: сметана, борошно і яйця. Для начинки: капуста, цибуля, помідори, перець, сосиски, ковбаса, сир. Кетчуп, майонез, соус солодкий чилі. Використовую все це для додання гостроти, за бажанням можна замінити на приправи і сіль.
Тісто.
Змішую разом 4 столові ложки сметани, 8 столових ложок (без горбка) борошна і два яйця. По консистенції воно повинно вийде густе тісто для млинців. Якщо немає бажання використовувати кетчуп соус можна додати в тісто сіль і спеції, інакше воно вийде прісним.
Підготовка інгредієнтів.
Капусту і цибулю нарізаю тонкою соломкою, обсмажую на слабкому вогні. Можна обійтися і без обжарювання, тоді капуста і цибуля в готовій страві злегка хрусткими. В даному варіанті вони виходять м’які, і не виділяються серед іншого начиння.
Помідору і перець нарізаю кільцями. Хитрість! Щоб готової піци не попадалася шкірка помідори, я її знімаю перед нарізкою. Якщо шкірка погано відходить, то можна її трохи обшпарити. Перець я спеціально не обсмажую, він виходить злегка хрусткою і зберігає свій аромат.
В якості м’ясної наповнювача я вибрала сосиски і копчену ковбасу.
Тісто виливають на сковороду. Рослинне масло я не ллю, досить того, що залишилось після обжарювання капусти та цибулі. При готуванні на слабкому вогні воно встигає пропектися і зарум’яниться.
Тісто акуратно змащую сумішшю з кетчупу і соусу солодкий чилі. Воно рідке, тому даний процес вимагає вправності.
На тісто викладаю сосиски і ковбасу, потім капусту з цибулею, помідори і перець. Зверху, місцями, капаю майонез. Замість останнього можна використовувати будь-який інший соус, або просто посолити начинку.
Посипаю всі натертим сиром, накриваю кришкою, поставити на повільний вогонь на 30 хвилин. Я готую на індукційній плиті, на великий конфорці, вибираю режим №5 (середній).
Через 30 хвилин, піца на сковороді готова! Хрустка скориночка і соковита начинка, нікого не залишать байдужими. Приємного приготування і апетиту!