Піца на воді

Піца на воді – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.






Приготуємо тісто. У глибокий посуд висипаємо всю муку і до неї додаю сухі дріжджі, розмішуємо сухі інгредієнти. В окремій чаші перетираємо цукор з яйцем до зникнення цукрових крупинок. У борошні робимо поглиблення, виливаємо туди яйця з цукром.






В цю ж суміш наливаємо теплу воду(не гарячу, а то тісто завариться, і не холодну, а то тісто не підійде), додаємо сіль і круговими рухами починаємо замішувати тісто, поступово вмішуючи борошно. Коли суміш перетворилася в рідку сметану додаємо олію і остаточно замішуємо тісто, використовуючи стільки борошна, скільки потрібно для того, щоб тісто не липло до рук. Воно має бути м’яким, але пружним.


Готове тісто накриваємо рушником і даємо підійти, через 20 хв тісто готове. Воно піднялося, стало пишним і пористим. Опускаємо його і поділяємо на дві грудочки.



Готуємо начинку для піци. Нарізаємо всі інгредієнти довільно. Для першої піци я порізала кружальцями ковбасу, сосиски і фету дрібним кубиком. Сюди ж піде і кукурудза. Для другої піци нарізаю сосиски кружечками, томати півкільцями, а ковбасу соломкою.







Приступаємо до формування піци. Розкачуємо кожен шматочок тіста в круглу корж товщиною приблизно 5-8 мм, відразу ж викладаємо його на форму для піци. Зверху змащуємо основу томатною пастою, посипаємо кукурудзою зверху, злегка вдавлюємо її в тісто долонькою. Наступний шар кубики сосисок і фети, і завершує всі кружечки копченої ковбаси. Посипаємо піцу натертим сиром і дрібкою орегано. Ставимо піцу в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 15 хв.



Другу піцу формуємо так само, тільки спочатку викладаємо кружечки сосисок, потім соломка з ковбаси і , нарешті, половинки томатів і натертий сир. Все обов’язково посипаємо орегано. Випікаємо аналогічно.



Піца готова! Даємо їй охолонути 5 хв., нарізаємо на шматочки.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!