Піца з курячою грудкою і грибами

Піца з курячою грудкою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Піца невибаглива в приготуванні страва, що складається з легко замешиваемого тіста і начинки під назвою “Покладу все, що душі завгодно”.

Інгредієнти

Борошно – 2 ст.
Тепла Вода – 125 мл
Дріжджі – 1 ч. л.
Масло рослинне – 2 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Куряче філе – 0,5 кг
Болгарський перець – 2 шт
Цибуля – 2 шт
Гриби – 6 шт
Помідори – 5 шт
Сир – 100 г
Кетчуп 50 г
Майонез – 50 г
Петрушка – 50 г
Кріп – 50 г

Як приготувати Піца з курячою грудкою і грибами

Піца чудово поєднується як з друзями, пивом і футболом, так і з тихим ввечері вдома, з чашкою гарячого чаю і улюбленим сериальчиком. Не вимагає багато зусиль, але завжди порадує Вашу сім’ю. Підійде, як додаткове блюдо, на сніданок, обід і вечерю.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо приготування піци з тіста: у теплу воду додаємо дріжджі. Якщо у вас звичайні, то перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Я брала швидкорозчинні і чекати не довелося.

Борошно необхідно просіяти.


Слідом додаємо ложку цукру, рослинне масло, за бажанням можна додати щіпку солі. Замішуємо тісто і ставимо його в тепле місце, прикривши вологим рушником на 30 хвилин. Після закінчення цього часу, тісто має підійти і стати трохи пишним.

Тепер займемося начинкою. Беремо куряче філе (можна взяти будь-яке інше м’ясо: добре підходить свинина і копчені ковбаски), ріжемо на невеликі прямокутники, перчимо, солимо і залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин. Потім обсмажуємо її до повної готовності.

Промиваємо грибочки (можна взяти як гливу, так і печериці) і ріжемо скибочками (товщиною 2 – 3 мм, якщо тонше, то гриби ужариваются і тоді їх не чути в піці).

Настала черга лука. Беремо 2 великих цибулини, для краси я використовую синю і білу цибулини, але можна і ріпчасту, смак від цього не страждає. Ріжемо чверть кільцями і маринуємо в оцті (0,5 ст. води 3 ст. л. оцту) і нехай стоїть, періодично перемішуючи його.

Болгарський перець ріжемо соломкою, товщиною до 5 мм

Помідори ріжемо кружальцями по 3-4 мм.

Добре змащуємо форму маслом, щоб піца не пригоріла. Я ще застеляють пергаментом (щоб не пошкодити лист) і вже його змащую.

Розкачуємо тісто товщиною не менше 5 мм (якщо тісто буде дуже тонке воно не витримає ваги начинки і буде рватися у вас в руках), краї зробити товстіший. І в цей же час включаємо духовку, щоб вона встигла розігрітися до 200 градусів за Цельсієм.

Додаємо кетчуп і майонез і розмазуємо їх пензликом по тесту, змішуючи один з одним.

Тепер по черзі викладаємо на тісто, раніше нарізану, начинку: курку, перець, гриби, цибулю і помідори.

Натираємо сир на крупній тертці і посипаємо піцу. Ставимо деко у вже розігріту духовку (200 градусів за Цельсієм), режим “нагрів верх-низ”, на 15-20 хвилин, не більше! Якщо робите одночасно 2 піци, то увімкніть вентилятор, тоді тепло рівномірно розподілиться по духовому шафі, і ви заощадите час на приготуванні.

Після закінчення часу, дістаємо лист з духовки і посипаємо піцу зеленню.

Приємного Вам апетиту!