Я молода матуся і намагаюся знайти час, і на дітей, і на себе, але завжди хочеться, щоб і на столі було щось смачненьке. Тому мої рецепти прості в приготуванні і економлять Ваш час.
Покроковий рецепт
Чистимо овочі – цибулю, моркву і болгарський перець.
Моркву тремо на крупній тертці, цибулю і перець дрібно ріжемо.
На сковороду наливаємо масло й обсмажуємо цибулю, моркву і перець до напівготовності.
Потім до овочів додаємо фарш, я використовувала домашній із суміші яловичини і свинини. Також можна застосовувати м’ясо яловичини, свинини або курки -шматочками. Смажимо десь хвилин 5 – 7 на середньому вогні.
Беремо сухий рис і висипаємо на сковороду до м’яса і овочів, робимо вогонь трохи вище середнього і помішуємо протягом 3-5 хвилин, щоб рис не пригорів, але весь обжарился. Після такої обжарювання, рис не злипнеться і буде красивим і розсипчастим.
Солимо, перчимо за смаком, можна додати зелень. Заливаємо в сковороду 1,5 склянки води, закриваємо кришкою з виходом для пари і ставимо на повільний вогонь. Нічого перемішувати не треба.
Через 30 хвилин плов готовий. Приємного апетиту!