Плов з індичкою

Плов з індичкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ідеальною посудом для приготування плову є казан у формі так званої азіатської чаші. В такому казані плов найбільш рівномірно прогрівається по всьому об’єму і не пригорає.

Для зручності процесу готування, краще заздалегідь нарізати всі інгредієнти і тільки потім приступати до приготування плову. Цибулю нарізати півкільцями середньої товщини.

М’ясо нарізати на шматочки сантиметри по три-чотири, можна і більш великими, на Ваш розсуд.

Моркву нарізати соломкою. Якщо моркву натерти на крупній тертці, яка є у всіх на кухні, то плов вийде солодким. Є спеціальні терки, які шаткують соломкою, така терка підійде.

Отже, приступаємо до приготування плову. Насамперед, казан або гусятницю з маслом потрібно гарненько прогріти на максимальному вогні до появи сизого диму. Потім, не збавляючи вогню, але акуратно, щоб не обпектися бризками розпеченого масла, викласти в казан нарізані півкільця цибулі і обсмажувати цибулю до придбання ним золотистого кольору.

Як ми почали готувати плов на максимальному вогні, так і продовжуємо. Нам потрібен сильний вогонь. Пригоріти нічого не має. Якщо пригорить, значить, недостатньо поклали олії. В обсмажену цибулю викладаємо м’ясо і обсмажуємо його поки велика частина води, що потрапила в казан з цибулею і м’ясом, не випарується і на дні залишиться тільки масло. Коли м’ясо гарненько обсмажиться, зверху викладаємо моркву, рівним шаром покриваємо морквою всі поверхню м’яса.

Поки чекаємо хвилин п’ять, кип’ятити чайник. Нам зовсім скоро знадобиться окріп. Тепер перемішуємо моркву з м’ясом і цибулею, акуратно, щоб не поламати морквяну соломку. Посипаємо зірою, сумішшю спецій для плову, солимо і заливаємо трохи окропу, так щоб вода покрила весь вміст казана на півсантиметра і відразу закипіла. Кладемо стручок перцю і головку часнику. Якщо в подальшому, при перемішуванні пошкодити оболонку перцю, то плов буде сильно гострим, тому, перемішуємо тепер дуже обережно.
Те, що тепер в казані – це казан, основа будь-якого плову. Саме зараз, запах від вмісту повинен бути схожий на запах гарного плову.

Дамо зирваку час, щоб знову випарити надлишки води.

Знову кип’ятимо воду в чайнику. Засипаємо в казан рис, акуратно розподіливши його по всій поверхні рівним шаром шумівкою або ложкою.

Відразу після того, як додали рис акуратно заливаємо окріп, так щоб масло знизу піднявся наверх і покрила весь рис на сантиметр-два, але вміст казана не перемішалося. Вода при цьому залишиться внизу і рис буде вариться в маслі і в парах киплячої води. Після додавання окропу все повинно швидко закипіти по всій поверхні. Вогонь, як і раніше, на максимумі.

Закриваємо казан щільно кришкою і залишаємо доходити до повної готовності на 15-20 хвилин. Якщо рис не звариться, доливаємо ще трохи води і тримаємо під кришкою ще якийсь час. Рис готовий, якщо рісинки легко роздавлюється великим і вказівним пальцем. Якщо при цьому вона легко перетворюється в кашку, то рис переварений. Через якийсь час, практично вся вода википить, тепер можна збавити вогонь і поставити на мінімум.

Коли плов готовий, виймаємо перець і часник. Перемішуємо нижній шар м’яса з верхнім шаром рису. Тепер плов готовий до вживання і його пора подавати на стіл. Приємного апетиту!