Свинину для плову слід вибирати не суху, бажано, щоб на шматочках були присутні жирові прошарки, тоді плов вийде насиченим і ситним.
Інгредієнти
рис – 1 склянка | |
цибуля ріпчаста – 1 велика головка | |
морква велика – 1 шт | |
м’якоть свинини – 400 гр | |
часник – 3-4 зубчики | |
масло рослинне – 1/3 ст | |
сіль, перець, спеції – за смаком | |
вода гаряча – 2-3 склянки |
Існує безліч рецептів плову різних за способом приготування, використовуваних інгредієнтів, але всі вони мають на увазі наявність м’яса і рису. Комусь подобається плов з баранини, хто віддає перевагу курку, а в нашій родині плов готують із свинини.
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти. Рис краще брати пропарений, в готовій страві він виходить більш розсипчастим. Рис промиваємо в трьох водах і залишаємо замоченим.
М’якоть свинини нарізаємо шматочками. Не потрібно різати занадто дрібно. Приблизний розмір шматочків 1,5-2 див. Так м’ясо вийде соковитим і м’яким. У казан, сковороду або каструлю вливаємо олію, нагріваємо і опускаємо туди м’ясо. Обсмажуємо м’ясо на дуже повільному вогні близько 10 хвилин.
Готуємо овочі. Цибулю і моркву очищаємо і промиваємо. Цибулю нарізаємо півкільцями товщиною 0.5 див. Моркву ріжемо великими брусочками (3×0.7 см).
Додаємо овочі до м’яса, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні приблизно 10 хвилин.
Беремо рис і зливаємо воду. Викладаємо його поверх овочів з м’ясом і розрівнюємо за допомогою лопатки. Заливаємо гарячою водою так, щоб вода покривала рис на 1.5 см вище.
Додаємо сіль, перець і інші спеції за смаком. Кладемо очищені зубчики часнику. Накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні до готовності рису (10-15 хвилин).
Знімаємо з вогню, накриваємо посуд з готовим блюдом рушником, залишаємо на 15 хвилин. Після цього перемішуємо і подаємо до столу.