Плов люблять всі і дорослі і діти! Це дуже смачне, ситне і універсальне блюдо, яке можна приготувати на святковий стіл, так і просто до обіду.

Інгредієнти
| Яловичина – 350 грам | |
| Рис – 2 склянки | |
| Морква – 2 середні | |
| Цибуля – 1 велика | |
| Часник – 3 зубчики | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець – за смаком | |
| Раст.масло – для смаження | |
| Вода – по мірі необхідності |
Існує безліч рецептів плову, але незмінними складовими завжди є і будуть: м’ясна основа і рис! Обов’язковими овочами вважаються моркву і цибулю. Інші інгредієнти додаються в залежності від смаків і уподобань: часник, спеції, фрукти і сухофрукти.
Покроковий рецепт

Якщо у Вас м’ясо заморожене, а розморозити немає часу. Не біда! Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо олію, кладемо м’ясо, туди ж порізану цибулю, солимо, перчимо і підливаємо склянку окропу.Накриваємо кришкою і проварюємо таким способом під кришкою протягом 20 хвилин. При такому способі м’ясо виходить дуже ніжним і у власному соку, т. к. вода поступово випаровується. Якщо у Вас м’ясо не заморожене, то нарізаємо шматочками, обсмажуємо, додаємо цибулю і спеції.

Додаємо моркву, порізану будь-яким зручним для Вас способом, можна і на тертці натерти. І тушкуємо ще хвилин 10-15.


Готуємо рис. Промиваємо його в семи водах. І засипаємо в сковороду. Додаємо зубчики часнику.

Заливаємо окропом на 1,5 – 2 см. вище рису. Зменшуємо вогонь на мінімум. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10. Потім відкриваємо кришку і готуємо до повного всмоктування води. Якщо рис ще жорсткий, то робимо ложкою отвори в рисі і підливаємо трохи води. Тушкуємо далі, поки вся вода не вбереться.

Вимикаємо вогонь і даємо рису “заспокоїтися” під кришкою хвилин 10-15. Готуємо та подаємо. Приємного апетиту!
