Готуємо всі необхідні інгредієнти. М’ясо бажано брати свіже, не заморожене – в такому випадку бульйон буде свіжий і наваристий.
Промиваємо м’ясо і ставимо варитися в каструлі. Перший зливаємо бульйон. Після вторинного закипання бульйону в каструлю додаємо лавровий лист, базилік, перець і інші улюблені спеції за смаком. Солимо воду і варимо бульйон на повільному вогні не менше години.
Виймаємо з каструлі готову відварну курку, розбираємо на шматочки звільняючи м’якоть від кісток. Повертаємо назад в бульйон.
Чистимо цибулину і цілої додаємо у відвар.
Картопля очищаємо, миємо й нарізаємо на кубики. Додаємо в каструлю.
Після закипання відвару з картоплею всипаємо в блюдо 4 столових ложки пшона, акуратно перемішуємо і варимо на малому вогні.
Натираємо моркву на крупній тертці і додаємо в польову кашу. Довариваем польовий суп протягом 15-20 хвилин до готовності.
Прикрашаємо страву зеленню. Подавати польову кашу слід гарячої. Приємного атмосферного обіду!