Полуничне варення з горіхами та шоколадом

Полуничне варення з горіхами і шоколадом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Спочатку ретельно промити в прохолодній воді всю полуницю, потім її почистити і нарізати половинками, перекласти в заздалегідь підготовлену широку каструлю. Насипати достатню кількість цукрового піску, залишити під кришкою ягоди, поки вони не випустять багато соку, після цього каструлю з полуницею поставити на тихий вогонь і дочекатися того моменту, коли вміст почне кипіти.

Охолодити повністю полуницю в солодкому сиропі, потім ще раз до стану кипіння довести ягоди в сиропі і після закипання хвилини чотири варити їх на самому повільному вогні.

В цей же час подрібнити необхідну кількість високоякісного білого шоколаду, потім додати його в приготоване полуничне варення, але лише після того, як воно стане теплим. Перемішувати вміст каструлі до тих пір, поки шоколадні шматочки не розплавляться повністю, потім насипати в каструлю попередньо підсушене в сковороді і подрібнені горішки. Перемішати полуничне варення з фісташками і шоколадом, потім розкласти по невеликих баночках і на зберігання відправити в холодильну камеру.