Неймовірно простий рецепт приготування красивого, наповненого поживними речовинами полуничного варення.
Покроковий рецепт
Митий, оброблену полуницю покласти в невелику каструлю, додати мед. Потім поставити каструлю з ягодами на плиту на середній вогонь. Варити до тих пір, поки ягоди не почне закипати
Полуницю трохи розім’яти, потовкти товкачем для картоплі.
Додати насіння чіа і перемішайте. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 10-12 хвилин, постійно помішуючи.
Дайте полуничної суміші охолонути. Потім розлийте полуничне варення в банки, закрийте кришкою і поставте в холодильник.
Варення досягне ідеальної текстури після ночі, оскільки насіння чіа потребують небагато часу, щоб поглинути деяку рідина. Зберігається таке полуничне варення в холодильнику до 2 тижнів.