Полуничне варення з насінням чіа

Полуничне варення з насінням чіа – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Неймовірно простий рецепт приготування красивого, наповненого поживними речовинами полуничного варення.

Покроковий рецепт

Митий, оброблену полуницю покласти в невелику каструлю, додати мед. Потім поставити каструлю з ягодами на плиту на середній вогонь. Варити до тих пір, поки ягоди не почне закипати

Полуницю трохи розім’яти, потовкти товкачем для картоплі.

Додати насіння чіа і перемішайте. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще 10-12 хвилин, постійно помішуючи.

Дайте полуничної суміші охолонути. Потім розлийте полуничне варення в банки, закрийте кришкою і поставте в холодильник.

Варення досягне ідеальної текстури після ночі, оскільки насіння чіа потребують небагато часу, щоб поглинути деяку рідина. Зберігається таке полуничне варення в холодильнику до 2 тижнів.