Ніжний вершковий десерт дуже добре виглядає на святковому столі. Та й смак не залишить нікого байдужим. Щоб приготувати таке ніжне полунично-вершкове частування, потрібно взяти 200 г полуниці, півсклянки цукру, 250 г жирних вершків (але не вище 35%), пакетик желатину. Желатин заливають холодною кип’яченою водою і дають набрякнути (це займає хвилин 40), проціджують. Якщо використовується швидкорозчинний желатин, то досить 7-10 хвилин.
Вершки вилити в невелику каструльку, доводять до появи ознак закипання. Всипають половину цукру, розмішують його до повного розчинення. Варять на малому вогні, не даючи кипіти, 15 хвилин. Потім вогонь вимикають, а в масу додають набухлий желатин, перемішують.
Вершки розливають по формах, дають охолонути і ставлять у холодильник. Як тільки маса застигне, полуницю з цукром пюрируют в блендері. Перед подачею затверділу вершкову масу викладають на десертні тарілки і поливають полуничним соусом.