Полунично-мятний сорбет

Полунично-мятний сорбет – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Листки м’яти або меліси помити, просушити, подрібнити. Полуницю очистити від хвостиків, довільно порізати і викласти в каструлю. Вміст каструлі засипати цукром і м’ятою, долити лимонним соком і водою, перемішати і поварити приблизно 3-4 хвилини.

Варену полуничну масу добре остудити, протерти через сито або перебити блендером, перелити в будь-контейнер для харчових продуктів і відправити в морозилку приблизно на 4 години. При цьому кожні 30-35 хвилин сорбет потрібно діставати з морозилки, гарненько змішувати і знову відправляти в морозилку.

Готовий домашній полунично-м’ятний сорбет вийняти з морозильної камери, ще раз збити блендером, розкласти по піалах і холодненьким подавати до столу.