Кардамон покращує роботу серцевого м’яза, а помадки змушують серце битися швидше.
Інгредієнти
вершків (35%) – 300 мл | |
цукор – 300 г | |
вершкового масла – 50 г | |
кардамон – 4 коробочки | |
очищених фісташок або будь-яких інших горіхів. – 100 г |
Індуси – носії найдавнішого чуттєвого знання. Використання індійських спецій – один з найбільш доступних способів до них наблизитися.
Час приготування: підготовка: 15 хв
Приготування: 20 хвилин (+ час на застигання)
Порції: 6
Покроковий рецепт
Приготування:
Вершки змішайте з цукром і кардамоном в невеликому сотейнику. Варіть на середньому вогні, не розмішуючи, близько 20 хвилин. Коли маса почне густіти, зменшіть вогонь і продовжуйте варити, постійно помішуючи, до консистенції вареного згущеного молока.
Зніміть з вогню, викиньте коробочки кардамону і додайте очищені горіхи (2 ст. л. збережіть), розм’якшене масло, перемішайте.
Розлийте отриману масу по невеликих формочках для цукерок, печива або маленьких кексів або неглибоку форму для запікання. Залиште до повного застигання при кімнатній температурі.
Коли помадка буде добре тримати форму, акуратно вийміть її з формочок. Якщо ви використовували велику форму, розріжте помадку на невеликі кубики і перекладіть з форми на тарілку для подачі. Прикрасьте залишилися горішками і подавайте.