Помідори у власному соку – заготівля на зиму

Помідори у власному соку – заготівля на зиму – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, приступимо!
Для початку стерилізуємо банку. Ставимо в духовку температура 130 градусів Цельсія на час близько 30 хвилин. Беремо пастеризованную банку. У неї щільно укладаємо томати невеликого розміру – помідорчик до помидорчику. Відставляємо.

Готуємо сік. У форму від блендера викладаємо великі помідори. Якщо всі не влізуть, зробіть це кількома підходами. За допомогою блендера, робимо з помідорів помідорну масу. В результаті у нас повинно вийти приблизно 1,5 літра томатного соку плюс м’якоть. Одержаний сік перелити в каструлю. Додаємо туди сіль, цукровий пісочок, перець і лавровий листочок (все за рецептом). Перемішуємо. Поки відставимо!

Кип’ятимо в чайничку воду. Коли вода закипить, дістаємо, приготовлену раніше банку з помідорами. У неї заливаємо окріп до самих країв. Зверху накриваємо кришкою. Також можна накинути рушник. В цей час беремо сочек в каструлі і ставимо її на вогонь. Доводимо його до кипіння. Далі важливо! Зверху нашого соку буде утворюватися піна. Цю пінку необхідно буде прибирати. Пінка буде з’являтися не один раз! Поки вона буде з’являтися, ми будемо її знімати. Десь приблизно через 10-15 хвилин пінка з’являтися перестане.

Ми знімемо сік з плити, швидко виллємо з банки з помідорами воду і так само стрімко наллємо туди наш томатний сік з м’якоттю. Після цього ми скачуємо банку за допомогою закаточной машинки. Баночку природно перевертаємо і студим. Наші помідори у власному соку готові!