Пончики на дріжджах готуються дуже швидко.
Інгредієнти
Борошно – 6 склянок | |
Сухі дріжджі – 2 чайні ложки | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Олія соняшникова – 10 столових ложок | |
Тепла вода – 2 склянки | |
Цукрова пудра або цукор – 2 столові ложки для посипання | |
Соняшникова олія – 0,3 літра для фритюру |
Новачки в кулінарному мистецтві чомусь бояться рецептів з дріжджами. А даремно! Цей рецепт зі стовідсотковою впевненістю вийде з першої спроби у всіх. Пончики на дріжджах підійдуть до чаювання в будь-якій компанії, перевірте – і це буде ваш улюблений рецепт.
Покроковий рецепт
У великій мисці змішати всі сухі компоненти (борошно, дріжджі, цукор, сіль). Додати соняшникову олію, влити теплу воду. Гарненько перемішати, накрити бавовняним рушником і поставити в тепле місце на півгодини (щоб тісто швидше «виросло», можна поставити його в злегка підігріту духовку)
Коли тесту стало в два рази більше, потрібно замішати його так, щоб не прилипало до рук, але і не було тугим. Розділити масу на кілька шматочків, з них зробити “ковбаски”.
Розрізати “ковбаски” на невеликі частини.
З кожного шматочка зробити пончик: спочатку скачати кульку, в середині зробити дірку і розтягнути так, щоб пончик тримав форму.
Отримані пончики опустити в киплячу олію, по мірі готовності одного боку, перевернути на іншу.
Гарячі пампушки посипати цукром або цукровою пудрою. Приємного апетиту!