Пончики з сиром

Пончики з сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 400 градусів F (200 С за Цельсієм).
У каструлі змішати розм’якшене масло, молоко, воду і сіль. Поставити каструлю на середній вогонь і довести все до кипіння (масло має повністю розтанути). Відразу зняти з вогню і додати просіяне борошно. Енергійно перемішати дерев’яною ложкою.

Поставити каструлю на середній вогонь на 50 секунд, щоб тісто трохи підсушити (воно має стати однорідним і почати відставати від бортиків каструлі). Зняти з вогню. Додати яйця (вводити по одному) кожен раз енергійно збиваючи і ретельно перемішуючи. Як тільки закінчили з останнім яйцем, додати сир, натертий на дрібній тертці (3/4 склянки – це приблизно 150 г твердого сиру). Деко вистелити пергаментним папером. На деко за допомогою чайної ложки викласти тісто (невеликі кульки). Зверху присипати молочним сиром. Випікати булочки з сиром на середньому рівні протягом 15 хвилин при температурі 400 градусів F (200 С за Цельсієм). Потім знизити температуру до 350 (150 С за Цельсієм) і випікати ще 10-15 хвилин до утворення золотистої скоринки. Якщо булки у вас будуть зверху підгоряти (мало, духовки у всіх різні), накрийте їх зверху пергаментним папером.

Витягнути булочки з сиром з духовки і дати охолонути протягом декількох хвилин. Приємного апетиту!

Порада: Переконайтеся, що яйця добре збиті, це забезпечує легкість у випічці. Зниження тепла після перших 15 хвилин є ключовим, всередині тісто буде продовжувати пропікається, але підгоряти не буде.