Картопляне пюре – популярний гарнір до різних страв з м’яса, грибів, риби або овочів. Пропонуємо вам зробити смачне картопляне пюре, супроводивши його готування вершками.
Інгредієнти
Картопля – 5-6 штук | |
Вершки – 150 мл | |
Сіль – п смаком |
Для приготування домашнього пюре потрібні картопляні бульби. Їх для рецепта потрібно буде добре промити під теплою проточною водою, а потім очистити зручним для вас способом, наприклад, спеціальною овочечисткою. Для варіння підберіть підходящу каструлю, а також нам потрібно толкушка і ще міксер. У якості рідкого інгредієнти для «перетворення» відварених картопляних бульб в пюре візьмемо вершки. Жирність особливої ролі не грає. Подробиці в покроковому описі з фото нижче.
Покроковий рецепт
Очищені картопляні бульби кладемо в каструлю і заливаємо холодною водою.
Посолити воду з картопляним вмістом можна відразу, або коли вона закипить. Сіль беремо на своє уподобання.
Коли картопелька буде готова, зливаємо з неї воду.
Починаємо картопля розм’якшувати спеціальної товкачиком.
Одночасно вливаємо в картоплю підігріті вершки. Продовжуємо товкти.
А тепер маленький секрет від сучасних хазяєчок. Щоб ваше картопляне пюре було повітряним і ніжним, його слід ще раз перемішати, використовуючи міксер. Зробимо також і ми. Працюємо міксером приблизно 2-3 хвилинки.
Повітряне картопляне пюре, приготовлене з допомогою вершків готово. Раскидываем його порціями по тарілках і подаємо до столу. До такого картопляного пюре добре підійдуть страви з м’ясних, рибних, грибних інгредієнтів. Приємного всім апетиту!