Ділюся сьогодні з вами рецептом пишних і повітряних профітролей з найніжнішим кремом усередині
Інгредієнти
Вершкове масло – 100 гр Розтопити | |
Вода – 250 мл Холодна | |
Сіль – 0,5 ч. л | |
Борошно – 140 гр Просіяти | |
Розпушувач – 0.5 ч. л | |
Яйця – 4 шт + 1 білок |
Здрастуйте , шановні читачі! Ви любите профітролі? Якщо так,то цей рецепт для вас
Покроковий рецепт
Розтопити масло ,додати воду і сіль. Отриману масу довести до кипіння.Після закипання зменшити температуру до мінімуму,додати борошно з розпушувачем. Після інтенсивно перемішати до однорідної маси,щоб позбавити від грудочок. Отриману суміш остудити до кімнатної температури.
Ввести по одному яйця кімнатної температури,після кожного додавання яйця добре перемішувати,але не збивати
Застелити деко пергаментним папером ( у мене спеціальний силіконовий килимок) , і викладайте тісто або звичайною столовою ложкою,або спеціальним конусом (у мене звичайний поліетиленовий пакет)
Випікати в попередньо розігрітій духовці до 190 градусів 35-40 хвилин. УВАГА! Відразу після запікання тіста, його не діставати, залишити в духовці (вимкненій) на 20-30 хвилин, щоб профітролі не осіли і не здулися. Після закінчення строку, дістати і остудити,і тільки потім заливати крем. Його ви вибираєте по своєму смаку та вподобанням. Спосіб заливки так само може бути будь-якою. Я проробляла дірочку в тесті і конусом заливала крем. Хтось розрізає по полам, заливає крем і закривають назад. Зберігати краще в холодильнику,так крем не розтечеться і не розм’якшить тісто. Приємного апетиту!