Профітролі з заварним кремом і карамеллю

Профітролі з заварним кремом і карамеллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це не складний рецепт з досить простих інгредієнтів, які завжди знайдуться під рукою на кухні будь-якої господині. Чудові заварні кульки, наповнені м’яким, солодким кремом.

Інгредієнти

Для тіста:
Вода – 1 стакан
Масло вершкове – 100 гр
Ванілін – 1 пакетик
Борошно – 1 склянка
Сіль – 1/4 ч. ложки
Яйця – 4 шт.
Для заварного крему:
Жовтки – 2 шт.
Цукор – 1/2 склянки
Ванілін – 1 пакетик
Молоко – 1 стакан
Борошно – 1 ст. ложка

Як приготувати Профітролі з заварним кремом і карамеллю

Сьогодні пропоную вашій увазі прекрасний десерт для будь-якого свята: повітряні профітролі , наповнені заварним кремом, укладені башточкою і политі хрусткою карамеллю. Виглядає чарівно!

А ви готові дізнатися, як приготувати цю незвичайну вежу з найсмачніших профітролей з кремом, здивувати гостей або побалувати себе і своїх близьких?!?

Тільки при випічці профітролей потрібно строго дотримувати нескладні правила, інакше вони осядуть, як тільки ви їх дістанете з духовки. На смак вони залишаться такими ж смачними, але будуть виглядати не так красиво.

Поради по випічці:
Слідуйте простим правилам і у вас все вийде відмінно!
– Завжди змішуйте вміст тільки в одну сторону.
– Яйця вбивайте строго по одному і поки попереднє добре не розійдеться в тесті, не розбивайте наступне.
– Між майбутніми профітролями має бути досить багато місця, тому що тісто під час випікання сильно піднімається.

В результаті ви отримаєте пишні заготовки для свого майбутнього десерту

Тепер трохи про те, як смачно приготувати вершково-заварний крем, хоча рецепт настільки простий, що помилитися і зробити що-то не так просто неможливо. Однак, зверніть увагу: ці профітролі готуються з кукурудзяним крохмалем, а не з борошном, чому крем стає на смак просто чудовим з густою желеподібної текстурою і відмінно поєднується з заварним тістом профітролей.

Ну що ж, тепер, ви можете заповнити свої профітролі кремом і насолоджуватися ними просто так. Або ви можете додати трохи карамелі і зібрати їх в башту.

Щоб зробити карамель, вам потрібно всього лише нагріти цукор до розчинення і зварити сироп до золотистого кольору. Ніяких інших інгредієнтів не потрібно. Але будьте уважні: карамель швидко остигає і прилипає скрізь))) Крім того, будьте дуже обережні можна легко обпекти пальці … так, я кажу з досвіду!

Щоб зібрати таку вежу, вам потрібно буде занурити кожну булочку в розплавлену гарячу карамель, скласти їх один на одного гіркою і прикрасити, як вам подобається.

Багато кроків, але повірте мені: чудові заварні кульки, наповнені м’яким, солодким, насиченим на смак кремом, з нудотно-карамельним хрускотом…мммммм! Райська насолода!!!

Покроковий рецепт

Крок 1: У великій каструлі, довести до кипіння 10 мл води з олією, нарізаним шматочками, цукром, ваніліном і сіллю.

Крок 2: Як тільки вода закипить, одним махом всипати все борошно. Зменшити вогонь і варити, постійно помішуючи, до тих пір, поки тісто не згорнеться в один великий клубок. Каструлю зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути.

Крок 3: У цей час можна приготувати заварний крем, щоб за час випічки профітролей він встиг охолонути. Слідуйте цим рецептом.

Зберігайте крем в холодильнику, накривши поліетиленовою плівкою, поки профітролі готуються.

Крок 4: Коли заварне тісто трохи охолоне, вмішати яйця, додаючи їх строго по одному, поки суміш не стане блискучою і гладкою.

Крок 5: Розігріти духовку. За допомогою кондитерського мішка або просто чайною ложкою викласти кульки з заварного тіста на деко, покрите пергаментним папером або силіконовим килимком (поради по випічці див. вище)

Крок 6: Після того, як профітролі охолонуть, заповніть їх заварним кремом за допомогою кондитерського мішка або шприца.

Крок 7: Якщо ви захочете побудувати башту, спочатку вирішіть, як ви ходите розмістити тістечка. Може бути має сенс спочатку зібрати вежу без карамелі – майте на увазі, що карамель застигає дуже швидко і перемістити тістечка вже не вдасться.

Крок 8: Виберіть кілька штук найбільших – це буде перший ряд вежі.

Крок 9: Приготуйте карамель: у великій каструлі з важким дном розтопити цукор на середньому вогні. Розмішайте, поки весь цукор не розплавиться і не придбає золотавий колір. Зніміть з вогню, опустіть нижню частину профітролей в карамель і відразу ж розкладайте на тарілці. Продовжуйте шар за шаром вибудовувати вежу.

Крок 10: Закінчивши вежу, полийте її зверху залишилася карамеллю і прикрасьте збитими вершками як вам подобається.

Крок 11: * Можна приготувати на спорудження з профітролей зірку, вийде не башта, а ялинка. Щоб зробити зірку, розплавлену карамель потрібно налити у формі зірки на пергаментний папір. Вона швидко застигне і легко зніметься. Зміцнити зірку на вершині піраміди з допомогою розплавленої карамелі, щоб вона краще трималася.

Якщо ви польете ялинку зеленою глазур’ю, солодка пірамідка стане нагадувати Новорічну ялинку!