Профітролі з заварним кремом і карамеллю

Профітролі з заварним кремом і карамеллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сьогодні пропоную вашій увазі прекрасний десерт для будь-якого свята: повітряні профітролі , наповнені заварним кремом, укладені башточкою і политі хрусткою карамеллю. Виглядає чарівно!

А ви готові дізнатися, як приготувати цю незвичайну вежу з найсмачніших профітролей з кремом, здивувати гостей або побалувати себе і своїх близьких?!?

Тільки при випічці профітролей потрібно строго дотримувати нескладні правила, інакше вони осядуть, як тільки ви їх дістанете з духовки. На смак вони залишаться такими ж смачними, але будуть виглядати не так красиво.

Поради по випічці:
Слідуйте простим правилам і у вас все вийде відмінно!
– Завжди змішуйте вміст тільки в одну сторону.
– Яйця вбивайте строго по одному і поки попереднє добре не розійдеться в тесті, не розбивайте наступне.
– Між майбутніми профітролями має бути досить багато місця, тому що тісто під час випікання сильно піднімається.

В результаті ви отримаєте пишні заготовки для свого майбутнього десерту

Тепер трохи про те, як смачно приготувати вершково-заварний крем, хоча рецепт настільки простий, що помилитися і зробити що-то не так просто неможливо. Однак, зверніть увагу: ці профітролі готуються з кукурудзяним крохмалем, а не з борошном, чому крем стає на смак просто чудовим з густою желеподібної текстурою і відмінно поєднується з заварним тістом профітролей.

Ну що ж, тепер, ви можете заповнити свої профітролі кремом і насолоджуватися ними просто так. Або ви можете додати трохи карамелі і зібрати їх в башту.

Щоб зробити карамель, вам потрібно всього лише нагріти цукор до розчинення і зварити сироп до золотистого кольору. Ніяких інших інгредієнтів не потрібно. Але будьте уважні: карамель швидко остигає і прилипає скрізь))) Крім того, будьте дуже обережні можна легко обпекти пальці … так, я кажу з досвіду!

Щоб зібрати таку вежу, вам потрібно буде занурити кожну булочку в розплавлену гарячу карамель, скласти їх один на одного гіркою і прикрасити, як вам подобається.

Багато кроків, але повірте мені: чудові заварні кульки, наповнені м’яким, солодким, насиченим на смак кремом, з нудотно-карамельним хрускотом…мммммм! Райська насолода!!!

Покроковий рецепт