Профітролі з заварним кремом і карамеллю

Профітролі з заварним кремом і карамеллю – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Крок 1: У великій каструлі, довести до кипіння 10 мл води з олією, нарізаним шматочками, цукром, ваніліном і сіллю.

Крок 2: Як тільки вода закипить, одним махом всипати все борошно. Зменшити вогонь і варити, постійно помішуючи, до тих пір, поки тісто не згорнеться в один великий клубок. Каструлю зняти з вогню і дати тісту трохи охолонути.

Крок 3: У цей час можна приготувати заварний крем, щоб за час випічки профітролей він встиг охолонути. Слідуйте цим рецептом.

Зберігайте крем в холодильнику, накривши поліетиленовою плівкою, поки профітролі готуються.

Крок 4: Коли заварне тісто трохи охолоне, вмішати яйця, додаючи їх строго по одному, поки суміш не стане блискучою і гладкою.

Крок 5: Розігріти духовку. За допомогою кондитерського мішка або просто чайною ложкою викласти кульки з заварного тіста на деко, покрите пергаментним папером або силіконовим килимком (поради по випічці див. вище)

Крок 6: Після того, як профітролі охолонуть, заповніть їх заварним кремом за допомогою кондитерського мішка або шприца.

Крок 7: Якщо ви захочете побудувати башту, спочатку вирішіть, як ви ходите розмістити тістечка. Може бути має сенс спочатку зібрати вежу без карамелі – майте на увазі, що карамель застигає дуже швидко і перемістити тістечка вже не вдасться.

Крок 8: Виберіть кілька штук найбільших – це буде перший ряд вежі.

Крок 9: Приготуйте карамель: у великій каструлі з важким дном розтопити цукор на середньому вогні. Розмішайте, поки весь цукор не розплавиться і не придбає золотавий колір. Зніміть з вогню, опустіть нижню частину профітролей в карамель і відразу ж розкладайте на тарілці. Продовжуйте шар за шаром вибудовувати вежу.

Крок 10: Закінчивши вежу, полийте її зверху залишилася карамеллю і прикрасьте збитими вершками як вам подобається.

Крок 11: * Можна приготувати на спорудження з профітролей зірку, вийде не башта, а ялинка. Щоб зробити зірку, розплавлену карамель потрібно налити у формі зірки на пергаментний папір. Вона швидко застигне і легко зніметься. Зміцнити зірку на вершині піраміди з допомогою розплавленої карамелі, щоб вона краще трималася.

Якщо ви польете ялинку зеленою глазур’ю, солодка пірамідка стане нагадувати Новорічну ялинку!