Прості пиріжки на дріжджовому тесті

Прості пиріжки на дріжджовому тесті – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для тих, хто боїться дріжджового тіста – це знахідка.

Інгредієнти

Масло рослинне – 5 ст. ложок
Цукор – 1 ст. ложка
Сіль – 1 ч. ложка
Дріжджі сухі – 1 ч. ложка без гірки
Тепла Вода – 1 чашка
Борошно – 2 чашки

Як приготувати Прості пиріжки на дріжджовому тесті

Дуже важливо, що цей рецепт досить простий, впорається навіть починаюча господиня. Не потрібно зважувати продукти, все можна робити “на око”, як і вчила мене моя бабуся. Незважаючи на простоту і пісний набір продуктів, пиріжки виходять надзвичайно смачні

Покроковий рецепт

Вчимося місити тісто.
У велику миску висипаю дві чашки борошна (на 250 мл), чайну ложку сухих дріжджів без гірки, чайну ложку солі, чайну ложку цукру. Туди ж ллю рослинне масло, приблизно п’ять столових ложок, а то й більше – тісто пісне, масло зайвим не буде. Нарешті, зверху наливаю одну чашку теплої води. От і все. Тепер гарненько вимішати. Спочатку дерев’яною ложкою, потім потихеньку пальцями, терпляче обминаючи. Не поспішайте занурювати в липку масу всю п’ятірню! Терпіння і неспішність – ваші помічники. Тільки потім сміливо вимішуйте тісто руками хвилин 10. Борошно краще не підсипати, щоб не вийшов невиразний тугий клубок, можна трохи припылять борошном долоні, як це роблять штангісти.
Намесили, наобминали вдосталь, ставимо в тепло. Через сорок хвилин м’яке, еластичне тісто готове!

Начинка
Поки тісто підходить, тушкуємо капусту. Я люблю, щоб вона була соковита і з кислинкою. Тому, разом з маслом, додаємо в сковороду трохи води для соковитості і томатну пасту для кислоти. Пробуйте, щоб капуста була смачною, як самостійне блюдо. Додаю достатньо солі, трохи перцю. Загасили, остудили і, нарешті, підібралися до найцікавішого. Ліплення.


Все тісто відразу ділю на маленькі колобки, з дитячий кулачок. Кожен колобочек розкачую в досить тонкий коржик, ложкою кладу на неї побільше капусти і залепляю краю. Краса ліплення приходить з досвідом, а поки що головне завдання у тому, щоб начинка не випала. Втішайте себе тим, що краса в страві не головне!
Розкладаю на деко пиріжки, не щільно, так як у пеклі вони зростуть у два рази. Даю підійти в теплому місці 15 – 20 хвилин.

Печемо.
Хвилин 25-30 при 210-ти градусах буде достатньо. З цієї кількості продуктів виходить 15 невеликих пиріжків.
Рецепт мій простий, сільський, готувати з нього легко, а результат завжди ідеальний.