Простий гарбузовий пиріг

Простий гарбузовий пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Як приготувати Простий гарбузовий пиріг

Продукти для тіста:

Борошно – 300 грам;
Цукор – три чайних ложки;
Суміш спецій – три чайних ложки;
Сода – дві чайні ложки;
Родзинки – 175 грам;
Сіль – 0.5 чайної ложки;
Чотири збитих яйця;
Розм’якшене вершкове масло – 200 грам;
Цедра одного апельсина;
Апельсиновий сік – одна ложка;
Перетерта м’якоть гарбуза – 500 грам.
Продукти для крему:
Плавлений м’який сир – 200 грам;
Розм’якшене вершкове масло – 85 грам;
Просеянная цукрова пудра – 100 грам;
Цедра одного апельсина;
Сік половинки апельсина.

Приготування:

Спочатку нагріваємо до 180С духовку. Потім укладаємо на дно форми пергаментний папір і змащуємо вершковим маслом. Далі в миску кладемо спеції, сіль, родзинки, соду, цукор, борошно і перемішуємо.

В іншій мисці збиваємо розм’якшене вершкове масло з яйцями. Додаємо апельсиновий сік і цедру. Після чого з’єднуємо обидві суміші і ретельно перемішуємо. Додаємо гарбуз і отримане тісто виливаємо у форму.

Відправляємо випікатися до золотистого кольору, приблизно на півгодини. Для приготування крему збиваємо разом чайну ложку апельсинового соку, апельсинову цедру, цукрову пудру, вершкове масло і сир. Все перемішуємо до отримання однорідної маси кремової консистенції і ставимо в холодильник.

Після того, як корж спечеться, його п’ять хвилин охолоджуємо і також прибираємо в холодильник. Поки корж не охолов, необхідно його кілька разів проткнути зубочисткою і полити апельсиновим соком. Корж тримаємо в холодильнику до повного застигання. Якщо є бажання, то краї коржа можете обрізати.

Далі за допомогою лопаточки, швидко наносимо крем на корж. І все, пиріг можна їсти. Приємного апетиту!